Bornova Belediyesi'nden Çiçekliköy'deki Yıkımlarla İlgili Açıklama

Bornova Belediyesi'nden Çiçekliköy'deki Yıkımlarla İlgili Açıklama

Çiçekliköy'deki yıkımlarla ilgili konuşan Bornova Belediye başkanı Mustafa İduğ, "Valilikten yıkım talimatı gedli Yıkmak istemiyoruz. Çözüm bulunur diye 1,5 yıldır yıkım yapmıyoruz. Bu yüzden bürokratlarımıza soruşturma başlatıldı" dedi.

A+A-

Bornova Belediyesi Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi 2-B arazilerinin bulunduğu yerleşim yerlerinde inşa edilen yapıların yıkımını yapmaya başladı. Mahkeme kararları gerekçe gösterilerek yapılan yıkımlar jandarma eşliğinde gerçekleştirilirken bazı vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Valilik ve kaymakamlık başta olmak üzere kamu kurumlarına giden vatandaşlar siyasilerin devreye girmesini istedi.

Yıkımların yapıldığı alanlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tartışmalara noktayı koydu. Başkan İduğ Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada şahsi bir kararının bulunmadığını söylerken mahkeme kararlarını yerine getirdiklerini ifade etti.

Başkan İduğ, “2-B arazilerindeki yapılaşmalarla ilgili vatandaşlar ile orman arasında uzun süredir devam eden davalar var. Vatandaşlar davaları kaybedince otomatik olarak yıkım yapılması gerekiyor. İzmir Valiliği bize resmi yazı ile ‘yıkın’ dedi. Biz de konuyla ilgili çalışma yaptık. Şahsen, vali beyi ziyaret ederek durumu anlattım. Kendisine ‘halk izin istiyor, eşyaların taşınması için süre verilmesini talep ediyor’ dedim. Vali beyin talimatıyla bize bir aylık süre verildi. Sonra da bu süre dolduğunda tekrar gittim. Ne yapacağımızı kendisine sordum ve danıştım. O da ‘mahkeme kararlarını uygulayacaksınız’ dedi. Bunun üzerine yıkımları yapmaya başladık. Belediye başkanı olarak bir buçuk yıldır bekliyorum. Bir yasal düzenleme ve hukuki yol bulunur mu diye düşündüm. Konuya ilişkin bir imar affı da çıkmadı. Ben yıkmak istemiyorum. Fakat belediye bürokratlarımızla ilgili açılmış soruşturmalar var. Belediye olarak ‘görevi kötüye kullanmak ve ihmalden’ hakkımızda işlem yapıldı. Bunun resmi evrakları, kararları duruyor. Biz mahkeme kararlarını uygulamakla mükellefiz. Bu durumun Bornova Belediyesi ile bir alakası yoktur. Bizim şahsi ya da kişisel bir kararımız yoktur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum