Bolu D100 Karayolu’nun Yeri Değişiyor

Bolu D100 Karayolu’nun Yeri Değişiyor

Bolu’daki sanayi tesisleri şehir dışına taşınıyor, kentin içinden geçen D100 Karayolu’nun ise yeri değişiyor

A+A-

Küçük sanayinin şehir dışına taşınmak için gerekli çalışmalar yürütülüyor. Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, TOKİ'nin OSB yanında yeni işyerleri yapması için görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

D100 KARAYOLU İHALESİ YAKINDA

Önümüzdeki dönemde Bolu'nun tam ortasından geçen D100 karayolunu, güneye taşıyarak şehir içini rahatlatacaklarını belirten Yılmaz, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yatırım programında yer alan projenin ihalesinin bugünlerde yapılacağını anlattı.

Yolun taşınmasıyla birlikte 12 kilometrelik alanı belediye olarak devralacaklarını ifade eden Yılmaz, burayı yeşil yol olarak projelendirip, araç trafiğine kapatarak halkın kullanımına açacaklarını belirtti.

KENTE PLAJ VE SPOR SALONLARI YAPILACAK

Büyüksu Deresi Projesi hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkan Alaaddin Yılmaz, 1 kilometrelik kısmın gölet haline getirilerek, deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacağını, bu derede ayrıca kano, kürek gibi tüm su sporlarının yapılabileceği merkez kuracaklarını bildirdi. Yılmaz ayrıca, 10 Ağustos 2015 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' ilan edilen Bolu'nun bu kararla yeni bir sürece girdiğini ve turizm yatırımcıları için de cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.

Yılmaz, kararı Bolu için bir dönüm noktası olarak nitelendirdi ve toplam 55 bin hektar alanda 5'inci bölge teşvikleriyle turizm yatırımı yapılabileceğini anlattı. Gölcük Tabiat Parkı'nın dünyaca tanınması için harekete geçtiklerini ve trafik yoğunluğunu çözmek amacıyla 50 milyon lira büyüklüğünde alternatif ulaşım yatırımını projelendirdiklerini dile getiren Yılmaz, teleferik ve dağ kızağı projelerinin çok kısa zaman içinde hayata geçirileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.