Biva Tower’a Ulusal Çelik Yapı Ödülü! Avrupa’da Türkiye’yi Temsil Edecek

Biva Tower’a Ulusal Çelik Yapı Ödülü! Avrupa’da Türkiye’yi Temsil Edecek

Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlen 13. Ulusal Çelik Yapı Ödülleri’nde ‘Ulusal Çelik Yapı’ ödülünü Biva Tower aldı. Biva Tower projesi önümüzdeki yıl Avrupa Yapısal Çelik Derneği’nin düzenleyeceği yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

A+A-

Biva Mimarlık imzasıyla İzmir Bayraklı’da hayata geçirilen Biva Tower projesi en iyi çelik yapı seçildi.

1992 yılından bu yana yapısal çelik sektörünün çatı kuruluşu olarak faaliyet gösteren Türkiye Yapısal Çelik Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen yarışmada Biva Tower birincilik ödülünü alırken, Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye de hak kazandı.

İZMİR İÇİN GURUR VERİCİ BİR ÖDÜL

Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binasını İzmir’e kazandırmanın haklı gururunu yaşarken ‘ulusal çelik yapı’ ödülünü de kazanmanın sevincini taşıdıklarını belirten Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, “İzmir için çok gurur verici bir ödül aldık. Bu eser İzmir’in eseri. İnşallah önümüzdeki yıl Avrupa’nın en iyi çelik yapı ödülünü İzmir’e getireceğiz. Bu projemizi inşaat sektörünün en zorlu döneminde hayata geçirdik. Demirdeki aşırı maliyet artışlarına rağmen bu eseri İzmir’e kazandırmanın gayreti içerisinde olduk. Bu güzel eserin bu değerli ödüle layık görülmesi bizi daha çok motive etti. Projemizin de sonuna geldik. 2023’ün ilk çeyreğinde Biva Tower’da yaşam başlayacak” dedi.

BİVA TOWER PROJESİ

Biva Mimarlık tarafından Bayraklı’da hayata geçirilen 32 katlı Biva Tower projesi 138 metre yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası ünvanını elinde bulunduruyor.

2.522 metrekarelik arsa üzerinde yükselen İzmir’in ilk çelik kulesi Biva Tower’ın ilk iki katında ticari alan, 4 katı asansörlü kapalı otopark, 2 katı sosyal alan olarak ayrılırken 25 katta rezidanslara yer verildi.

105 bağımsız bölümden oluşan Biva Tower projesinde  9 ticari ünite ve 96 rezidans daire yer alıyor. Projedeki daireler 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 loft şeklinde tasarlandı. Daireleri büyüklükleri 95 metrekare ile 759 metrekare arasında değişiyor.

İnşaat çalışmaları çok büyük oranda tamamlanan projede 2023 başı itibariyle yaşam başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.