Biva Tower Zirvede!

Biva Tower Zirvede!

Son çelik parçası da yerleştirilen Biva Tower Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası ünvanını ele geçirdi. Biva Mimarlık yönetim kurulu başkanı Vahap Yılmaz “Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binasını İzmir’e kazandırdığımız için gururluyuz” dedi.

A+A-

Biva Mimarlık tarafından Bayraklı Mansuroğlu mahallesinde hayata geçirilen 151 metrelik Biva Tower projesinin son çelik parçası da yerleştirildi.

Biva Tower’in İzmir’in en güvenli binası olduğuna dikkat çeken Biva Mimarlık yönetim kurulu başkanı Vahap Yılmaz, “Deprem kuşağında yer alan ve zemin yapısının çok kötü olduğu bir bölgede böyle bir bina yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binasını İzmir’e kazandırmak bizim için ayrıca mutluluk kaynağı. Yapısal çelik binamıza çok ciddi satılık ve kiralık talepleri gelmeye başladı. 1 Ekim itibariyle projemizde satışlarımıza başlayacağız. İzmir’in en güvenli binasında yaşamak isteyen vatandaşlarımızı satış ofisimize bekliyoruz” dedi.

biva.jpg

BETORNARME BİNANIN 6’DA 1’İ AĞIRLIĞINDA

Projenin teknik detayları hakkında açıklama yapan Yılmaz şu ifadelere yer verdi, “İzmir’deki en yüksek radya temel bu projemizde. Binamızda 42’lik demir kullanıldı. Kompozit bir bina. Binanın temelinden çelikler çıkıyor, kolonların içerisinden çatıya kadar tek parça olarak yükseliyor. Çelik montajı tamamlandı. Şu anda Türkiye’nin depreme karşı en güvenilir binası diyebilirim. Biva Tower betonarme bir binanın 6’da 1’i ağırlığında. Zemin iyileştirmemiz bir betonarme binanın zemin iyileştirmesi ile aynı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.