Binali Yıldırım ve Necip Nasır’a ‘İmar Yönetmeliği’ Teşekkürü

Binali Yıldırım ve Necip Nasır’a ‘İmar Yönetmeliği’ Teşekkürü

İzmir Ticaret Odası başkanı Mahmut Özgener Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin Danıştay tarafından iptali sonrası gelişmeleri anlattı. Özgener Binali Yıldırım ve Necip Nasır’a teşekkür etti.

A+A-

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği konusunda yaşanan sorunlara değinen İzmir Ticaret Odası başkanı Mahmut Özgener, “TMMOB Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davalar sonucunda Danıştay 6. İdare Mahkemesi, planlı alanlar imar yönetmeliğinin bazı maddelerini iptal etti. İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirler kendi imar yönetmeliklerini hazırladıkları için bu iptal kararından etkilenmedi ve ruhsat vermeye devam etti. Ben daha dava süreci devam ederken meclis kürsüsünden uyarı yaptım. İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu’na İzmir’in imar yönetmeliği hazırlanması gerektiğini bu konuda oda olarak destek vermeye hazır olduğumuz söyledik. Ama bu talebimiz yerine getirilmedi. Danıştay’ın iptal kararı sonrasında İzmir’deki belediyeler ruhsat veremedi” dedi.

Yeni imar yönetmeliğinin resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özgener, “İmar yönetmeliği iptali sorununun çözümü için odamız da mesai harcadı. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler sağladık. Odamız bünyesinde kurulan İmar komisyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon halinde çalışarak yeni imar yönetmeliğinin hazırlanması konusunda katkı koydu. Sayın Binali Yıldırım’dan konunun çözülmesi için destek istedik. Danıştay 6. İdaresi gerekçeli kararını Çevre ve Şehircilik bakanlığına ilettik. Odamızın eski meclis üyesi Necip Nasır da bu konuda başından beri çok büyük bir mücadele verdi. Danıştay 6. İdaresi gerekçeli kararını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletti. Bakanlık yeni imar yönetmeliği hazırladı. Yönetmelik 25 haziranda resmi gazetede yayınlandı. Ruhsat sorunu da çözülmüş oldu” ifadelerini kullandı


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.