Bergama'da Tarihi Kazancı Köprüsü Yeniden İnşa Edilecek

Bergama'da Tarihi Kazancı Köprüsü Yeniden İnşa Edilecek

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun girişimleri neticesinde tarihi Kazancı Köprüsü yeniden hayat bulmaya hazırlanıyor. 1842 yılında Bergama’da yaşanan büyük sel felaketinde yıkılan köprü, aslına uygun olarak yeniden restore edilecek.

A+A-

Selinos Çayı üzerinde Kozak Caddesi ile eski Kozak caddelerinin kavis yaptığı yerde Antik dönemin bütün ihtişamı ile inşa edilen ve 1842 yılında Bergama’da yaşanan büyük sel felaketine kadar hizmet vermeye devam eden Kazancı Köprüsü, aslına uygun olarak yeniden ayaklanmak üzere gün saymaya başladı.

“BERGAMA’MIZI TARİHİ DEĞERLERİ İLE ADIM ADIM TURİZME HAZIRLIYORUZ” 

UNESCO Dünya Mirası olan Bergama’nın antik dönemden günümüze kadar bütün değerleri ile bir açık hava müzesi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Başta Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemiz olmak üzere kadim kentimiz Bergama’nın bütün tarihi zenginliklerini ayağa kaldırmak ve turizmle bütünleştirerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Şuan sadece Selinos Çayı içerisinde orta ayağına ait temel kalıntıları kalan Kazancı Köprüsü girişimlerimiz sonucu Karayolları tarafından restore edilecek. Köprünün projesi için çalışmalar başladı. Antik dönem kalıntılarını koruyan ve günümüz teknolojisi ile inşa edilecek köprü Tarihi mahallelerimize ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.