Belediyeler Rekreasyon Alanı İzni Alıp Arazileri Konut ve Ticarete Çeviriyor

Belediyeler Rekreasyon Alanı İzni Alıp Arazileri Konut ve Ticarete Çeviriyor

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin belediyelerinden kendilerinden rekreasyon alanı diye izin aldıkları arazileri daha sonra konuta ve ticaret alanına dönüştürdüklerini söyledi.

A+A-

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye'de 2002'ye kadar yıllık 120 bin hektar tarım arazisinin tarım dışına çıkarıldığını dile getirerek, "Bunu şu anda 10 bin hektarın altına düşürmüş vaziyetteyiz" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, tarım alanları ile özellikle  sanayileşmenin, konut noktasında  sıkışma ortaya koyduğunu vurguladı.

Türkiye'de 2002'ye kadar yıllık 120 bin hektar tarım arazisinin, tarım dışına çıkarıldığını, bu rakamın 18 yılda 60 bin hektara düştüğüne dikkat çeken Metin, bunun, son 3 yılda "büyük ova" kararından sonra da 20 bin hektara düştüğünü söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin hassasiyeti, bu konudaki sıkı duruşuyla, tarım dışına çıkarılan tarım arazisinin şu anda 10 bin hektarın altına indirildiğine vurgu yapan Metin, "120 bin hektardan 10 bin hektarın altına düşürmüş vaziyetteyiz. Bakanlık olarak sayın milletvekillerimizin hassasiyeti noktasında aynı kaygıyla hareket ediyor olmamız bizim açımızdan büyük bir mutluluk. Amacımız şu; belediyeler bizden rekreasyon alanı diye izin alıyor ama daha sonra orayı ticaretle, konuta dönüştürüyor. Bu noktada alınan iznin, izne uygun şekilde değerlendirilmesi noktasında bir farklılık olursa bu farklılığa engel olmak için yeniden izin müessesesi getirdik" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.