Belediye İkiz Villa Arsasına 4 Milyon TL İstedi, Satamadı!

Belediye İkiz Villa Arsasına 4 Milyon TL İstedi, Satamadı!

Alaçatı'daki 3 adet arsasını yüksek fiyatlarla satışa çıkaran Çeşme Belediyesi alıcı bulamayınca ikinci kez ihaleye çıkma kararı aldı. Belediye, 15/30 imarlı ikiz villa yapılabilecek arsaları 4 milyondan satışa çıkarıyor.

A+A-

Arsa ihalelerinde daha önceleri uygun bir fiyat belirleyip açık artırmayla satışa çıkan kamu kurumları artık piyasanın üstünde fiyatlarla satışa çıkıyor. Bunun  son örnekleri Çeşme'de görüldü.

Çeşme' belediyesi, Alaçatı Göbene Mevkinde yer alan 3 adet arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Satışa çıkarılan 541 metrekarelik arsalar için 4 milyon 57 bin TL fiyat belirledi. Fiyatlar piyasa değerinin üstünde olduğu için belediye alıcı bulamadı. 

Çeşme'den görüştüğümüz bazı uzmanlar satışa çıkarılan arsaların piyasa değerinin 3 milyon ile 3,5 milyon arasında olduğunu bu yüzden satılmadığını söyledi. Uzmanlar arsanın satılması durumunda arsa piyasasının bu seviyeye yükseleceğini ifade ediyor. 

Belediye arsaları aynı fiyatlarla ikinci kez satışa çıkardı. İhalesi 8,9 ve 10 haziran tarihlerinde gerçekleşecek. 

cesme-arsa-ihalesi-001.png

TOKİ'NİN DE ARSASI ELİNDE KALDI

TOKİ, Çeşme'nin Musalla mahallesinde yer alan konut imarlı arsasını 4 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkarmış ancak alıcı bulamamıştı. TOKİ, Folkart Hills projesine yakın bir mesafede yer alan arsayı ikinci kez aynı fiyattan satışa çıkardı.

TOKİ, DALYAN VE OVACIKTA PİYASAYI YÜKSELTTİ

TOKİ geçtiğimiz aylarda çoğunluğu Dalyan Ovacık mahallesinde yer alan 88 adet arsayı açık artırma ile satışa sunmuştu. Satışa çıkan arsalar belirlenen muhammen bedelin yüzde 70 ile 100 üzerinde fiyatlarla satıldı. TOKİ arsalarının yüksek fiyatlarla satılması Dalyan ve Ovacık'ta arsa piyasasının bir anda yükselmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.