Bayraklı'da İmar Kaybını Önleyecek Yeni Planlar Hazırlanıyor

Bayraklı'da İmar Kaybını Önleyecek Yeni Planlar Hazırlanıyor

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar sandal Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet mahallesinde yeni imar düzenlşemesi yaptıklarını, yeni düzenlemeyle vatandaşların hiçbir hak kaybı yaşamadan binasını yıkıp yeniden yapabileceğini söyledi.

A+A-

Depremden yoğun olarak etkilenen Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet Mahalleleri için yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Sandal, şunları söyledi:

"Tüm yurttaşlarımızı sağlıklı, modern binalara kavuşturmak istiyoruz. Önce eski dönemden bugüne kadar gelen ve vatandaşa mağduriyet yaratan konuları çözeceğiz. Sonrasında uygun bir fon bulup, yeni imar düzenlemesini vatandaşlarımıza sunacağız. Yurttaşlarımız hiçbir hak kaybı olmadan mevcut binalarını yıkıp, yapabilecek" dedi.

 

İmar Komisyonuna sevk edilen 2 önerge

1-İlçemiz sınırları içinde kat sıkıştırma olarak bilinen mürgan plan notları ve yönetmelikler doğrultusunda ruhsatlı teşekkül etmiş parsellere yönelik, 'Bayraklı'da bulunan ve 2002 yılında iptal edilen plan notu ve yönetmelik hükümlerine göre ruhsatlı teşekkül etmiş ve kat sayısı yürürlükteki imar planlarında kat adetinden bir kat fazla olan mevcut yapıların kat sayısı aynen korunacak olup, kat yüksekliği 2.85 metreyi geçemez. Batar-asma kat yapılamaz. Bu plan notu kapsamında yapılacak parseller ile komşu parseller arasındaki katlar arasında yükseklik farkı olmaması için ilçe belediyeleri yetkilidir' şeklinde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu önerisinin belediye meclisince incelenerek, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8B maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7B maddesi uyarınca meclis kararı alınması hususunda.

2- 30 Ekim'de meydana gelen depremde başta adalet Manavkuyu ve Mansuroğlu mahalleleri olmak üzere en çok Bayraklı etkilenmiş bunun neticesinde mevcut yapıların yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasına ilişkin taleplerde artış olmuştur. Bu talepler kapsamında ayrık ve blok nizam yapılaşma koşullu parseller ile sadece taks verilmiş parsellerde mevcut yapıların yapıldıkları tarihten günümüze imar mevzuatında meydana gelen değişiklikler dolayısıyla ortaya çıkan inşaat kayıplarının giderilerek dönüşümün hızlandırılması amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu önerisinin belediye meclisince incelenerek 3194 sayılı İmar Kanununun 8B maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7B maddesi uyarınca meclis kararı alınması hususunda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum