Bayraklı-Bornova Tramvay Projesi Geliyor!

Bayraklı-Bornova Tramvay Projesi Geliyor!

Bayraklı Bornova arasında 7 Kilometrelik tramvay hattı talebiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Buğra Gökçe, Sakarya ve İbrahim Hakkı Caddesinde raylı sistem yapılabilmesi için çalışacaklarını söyledi.

A+A-

Ulaşım master planında uygun görülmediği için yer almayan ancak gelinen süreçte Bayraklı'da ihtiyaç olarak görülen yeni bir tramvay hattı projesini Başkan Soyer'e anlatan Bayraklı Belediyesi yetkilileri, Bornova'ya kadar devam edebilecek yaklaşık 7 km'lik güzergah hattı hakkında bilgiler aktardı. Konuyla ilgili Sakarya Caddesi üzerinden yeni bir hattın mümkün olabileceğini ve bununla ilgili fizibilite çalışması yapılması gerektiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, "Sakarya Caddesi veya Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerinden raylı bir sistem olabilir” dedi ve bununla ilgili çalışılacağını söyledi.


ALTINYOL'UN YER ALTINA ALINMASI
Bayraklı'yı sahille buluşturacak en önemli projelerden olan Altınyol'un Mithatpaşa örneğinde olduğu gibi battı-çıktıyla yerin altına alınmasını 'makul bir proje' olarak değerlendiren İzmir Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer, uygulanabilirliğine bakılmasını ve üzerinde çalışılabileceğini kaydetti. Başkan Sandal ise, projenin sadece Bayraklı değil, İzmir ölçeğinde de önemli bir sorunu çözeceğini belirtti. Sahile ulaşılabilecek tek yolun üst geçit olduğunu ve aktif kullanılan sahil için yetersiz kaldığını ifade eden yetkililer, yapılabilecek bir battı-çıktıyla Bayraklılıların sahille daha kolay buluşacağını dile getirdi. Ayrıca Soyer, sahilde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesine ait kafeteryanın da Bayraklı Belediyesine tahsisiyle ilgili gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.