Bayraklı Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri İçin Yeni İmar Çalışması

Bayraklı Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri İçin Yeni İmar Çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesinin koordinasyonunda yapılan ve mahkeme süreci devam eden Adalet ile Manavkuyu mahallelerini kapsayan eski imar planı revizyonu da yeniden tasarlandı.

A+A-

Yeni çalışmayla düzenleme sahaları küçülürken, eski planın ulaşım dokusuyla uyumlu tasarım geliştirildi. Eleştiri alan itfaiye alanı yeni çalışmada kaldırıldı. Bölgedeki 3,5 olan emsal değer korundu ve inşaat alanlarıyla ilgili değişiklik yapılmadı. Daha önce 16 olarak belirlenen düzenleme saha sayısı artırılarak; yollar, yeşil alanlar ve diğer bölgelerdeki inşaat hakları yeniden ele alındı.

"Zaman kaybetme lüksümüz yok"

Adalet Mahallesi’nde hukuki sürecin devam ettiğini, bu noktada mahkeme kararının beklenmesine gerek olmadığını vurgulayan Sandal, sözlerini şöyle tamamladı: "Davaların tamamını kazansak da; vatandaş 'hayır' diyorsa, biz bu işi yapmayacağız. Mahkeme kararını beklememize gerek yok. Bölgedeki itfaiye yeri sorununu çözüyoruz. Kat yüksekliği çok abartılmadığı sürece tehdit oluşturmuyor. Hatta farklı alanlar yaratılmasıyla ilgili avantajlar da yaratabilir diye düşünüyoruz. Yeni bir plan yapıyoruz ve onun üzerinden gideceğiz. Geçmiş proje ile sıkıntıları doğru tespit edip, gerekli düzenlemeleri yaptığımızda gidip Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşüp, yeni planı hayata geçireceğiz. Bir kentin meselesini çözerken, doğru neyse, onu yapmak gerekir. Ortak akıl neyse, onu hep beraber yapacağız. Burada komisyonlarımızda oluşan kanaat başkan olarak beni de memnun etmiştir. Geçmişte sorun yaşayan, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerini giderebiliyorsak, meseleyi çözmüş oluyoruz. Bayraklı'nın bütün planlarını yapacağız. Bu problemi kökten çözeceğiz. Buna tahammülümüz yok. Bekleme lüksümüz de yok. Buradan çıkan sonuç: taslak olarak yol haritamız kentsel dönüşümde belirlenmiştir. Artık harekete geçebiliriz. Eksiklikleri de tamamlayıp, çalışmaya başlayacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum