Bartın Amasra'nın İmar Planları Davalık Oldu

Bartın Amasra'nın İmar Planları Davalık Oldu

Amasralılar şehir silüetini bozacağı gerekçesiyle imar planlarına yaptıkları itirazlarını, yargıya taşıdı.

A+A-

Bartın’ın, Amasra ilçesi 30 seneyi aşkın zamandır uygulanmaya çalışılan koruma imar planları nedeniyle adeta ikiye bölündü. Milliyet'te yer alan habere göre, Yüzlerce Amasralı vatandaş, şehir silüetini olumsuz olarak etkileyeceği gerekçesiyle imar planlarına yaptıkları itirazlarını, yargıya taşıdı.

Tarihi ilçe Amasra, geçtiğimiz bayram haftasında toplamda 400 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. İlk defa 1988 yılında hazırlanan ve revizeleriyle beraber sürekli tartışma konusu haline gelen koruma imar planı, Amasra'nın tarihi dokusuyla turistik potansiyelinin barıştırılması amacıyla önem taşıyor. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Boran, imar planları hazırlanırken bazı çevrelerin kayırıldığını dile getirdi. Sadece kendilerine gelen toplam 230 itiraz dilekçesinden hareketle Zonguldak İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını, belirten Boran, davalık olan parsellerin Amasra'nın önemli bir bölümüne denk geldiğini söyledi.

‘Silüet bozulacak’

Başkan Hüseyin Boran sözlerini şu şekilde tamamladı: “İlçe merkezinde, park alanında kültür merkezi adı altında dört katlı düğün salonu yapılacak. Benzer şekilde ilçe için çok önemli olan Edhem Ağa Konağı’nın yanına iki katlı bir bina yapılacak, bu da Amasra’nın silüetini oldukça bozacak.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.