Bakırköy-Kirazlı Metrosu Ne Zaman Açılacak 2024?

Bakırköy-Kirazlı Metrosu Ne Zaman Açılacak 2024?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro hattının Şubat ayı sonunda açılacağını söyledi. 7 istasyondan oluşan metro hattının günlük 1 milyon yolcu taşıması hedefleniyor.

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, metro hattının Molla Gürani istasyonunda incelemeler yaptı. Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamasında, artan nüfusa ve araç sayısına karşın trafik sorununu ortadan kaldırmanın en önemli yolunun raylı sistemlerin yaygınlaştırılmasından geçtiğine dikkat çekti. 

Bu noktada ülke genelinde 12 şehirdeki 922 kilometrelik şehir içi raylı sistem hattının 395,3 kilometresinin Bakanlık tarafından hayata geçirildiğinin altını çizen Uraloğlu, "Şu anda da ülkemiz genelinde 9 projede toplam 101,5 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunuyor. Megakent İstanbul'u da bir baştan diğer başa kadar modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da bugüne kadar Bakanlık tarafından 127,5 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattının hizmete sunulduğuna, şu anda da toplamda 55,7 kilometrelik 5 ayrı projenin inşasının devam ettiğine vurgu yaptı. 

Bakan Uraloğlu, söz konusu açıklamasında "İnşası süren projelerimiz bittiğinde İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,8 kilometreden 394,2 kilometreye ulaşacak ve İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını Bakanlığımız kazandırmış olacak" diye konuştu. 

BAKIRKÖY-KİRAZLI METROSU 2024 ŞUBAT SONU AÇILIYOR 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 8,4 kilometre uzunluğa sahip olduğunun ve 7 istasyonlu olduğunun altını çizerek, bu durakların Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı olarak sıralandığını aktardı. 

Saatte 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcunun bu hatta seyahat edebileceğine vurgu yapan Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Kirazlı, İncirli, Özgürlük Meydanı ve Bakırköy İDO duraklarından diğer raylı sistemlere ve İstanbul Deniz Otobüsü'ne entegre şekilde kesintisiz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.