Bakan Kurum: 5 Yıl Ödemesiz 20 Yıl Vadeli Faizsiz Kredi Verilecek

Bakan Kurum: 5 Yıl Ödemesiz 20 Yıl Vadeli Faizsiz Kredi Verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Düzce'de yaşanan deprem sonrasında şehirde denetimlerini sürdürürken 5 yıl ödemesiz, 20 yıl sıfır faizle kredi müjdesini de verdi.

A+A-

Düzce'de yaşanan şiddetli deprem bir kere daha alarm zillerinin çalmasına neden olurken yaşanan depremin hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesine hareket etmişti. Her iki bakanda ilde yaşanan gelişmeleri anbean sahada takip etmeye devam ederken Bakan Kurum önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kurum ilde hasar alan binaları yerinde incelerken vatandaşlardan hasarlı olan binalara denetimler yapılmadan girilmemesini isterken, devletin tüm imkanları ile vatandaşın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi. Deprem bölgesinde seferberlik ilan ettiklerini belirten Bakan Kurum sahada olduklarını belirterek vatandaşların taleplerini ilgili kurumlara iletmelerini istedi. 

BAKAN KURUM'DAN DÜZCE'DEN KREDİ MÜJDESİ GELDİ! 

Deprem bölgesinde denetimlerini sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başka problemler yaşanmaması için vatandaşların hasarlı binalara girmemesini isterken "5 yıl ödemesiz, 20 yıl sıfır faizle hak sahibi olurlarsa eğer ödemelerini o şekilde yapıyorlar. Konutzedelerimize Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla yüzde 50'ye yakın sübvansiyon sağlanıyor. Size bir şey olmasın. O yüzden inşallah hızlı bir şekilde biz öbür ihtiyaçlarınızı gideririz. Hiçbir endişeniz olmasın. Ne isteğiniz, ne talebiniz varsa Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize her an iletebilirsiniz" dedi. 

Bakan Kurum daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Koordinasyon Merkezi Mobil Aracında son durum hakkında yetkililerden bilgi alırken 5.9 şiddetindeki depremin Düzce'nin yanı sıra Ankara, İstanbul, Sakarya, Bursa ve Kocaeli illerinde de hissedildiğini belirterek bölgedeki hasar tespit çalışmalarını 4 gün içerisinde tamamlayacaklarını söyledi. 

Sahadaki denetimleri hızla bitirmek istediklerini belirten Bakan Kurum "Neticede artçı depremler hala devam ediyor. Yarın itibariyle 300 kişilik hasar tespit ekibimizle birlikte sadece yapısal hasarları 2 gün içinde tamamlamayı ve vatandaşlarımıza bildirmeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan bina hasarları dışında eşya hasarları söz konusu" diyerek hasar tespit çalışmalarının tamamlanması ile yardım ödemelerine başlayacaklarını belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.