Bahçeşehir Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı Ne Zaman Hizmete Giriyor?

Bahçeşehir Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı Ne Zaman Hizmete Giriyor?

Toplam uzunluğu 22,5 KM olarak planlanan Bahçeşehir Halkalı Marmaray ring tren hattı olarak hizmet verecek olan Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattının 2023 yılına kadar tüm durakların devreye girmesi planlanıyor.

A+A-

İstanbul'da yaşanan büyük trafik sorununu çözmek için peş peşe hayata geçirilen raylı ulaşım projeleri arasında yer alan Halkalı Bahçeşehir Çatalca Raylı Sistem Hattı içerisinde yer alan Halkalı - Bahçeşehir Banliyö hattı için beklenen açılış tarihi geldi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilen dev proje sayesinde İstanbul'un raylı sistem ağı genişletilmiş olacak. 

2 senedir yapımına Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde devam edilen dev hat üzerinde çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken imalatı sona eren ve gerekli testleri tamamlanan Halkalı Bahçeşehir Çatalca Raylı Sistem Hattı Halkalı Bahçeşehir Banliyö hattı bugün ilk seferine başlayacak. Hizmete girecek olan yeni hat sayesinde Halkalı - Bahçeşehir arasındaki ulaşım sadece 22 dakikaya inmiş olacak. 

BAHÇEŞEHİR HALKALI MARMARAY RİNG TREN HATTI HİZMETE GİRİYOR! 

Toplam uzunluğu 22,5 KM olarak planlanan  Halkalı-Bahçeşehir Banliyö Hattı üzerinde yolcular İstanbul Kart kullanarak seyahat edebilecekler. Halkalı Bahçeşehir Çatalca Raylı Sistem Hattı'nın ilk ayağı olan banliyö hattı bugün itibari ile hizmete girerken ara duraklar olarak planlanan Konut Birlik, Altınşehir ve Ispartakule duraklarında ise çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. 

2023 yılına kadar tüm durakların devreye girmesi planlanırken böylelikle Arnavutköy-Çatalca-Büyükçekmece-Esenyurt-Avcılar-Küçükçekmece ve Başakşehir ilçeleri dev proje ile birbirine raylı sistem ile bağlanmış olacak. Dev projenin güzergahı üzerinden yer alan emlak fiyatlarını yükseltmesi beklenirken bölgede yaşanan trafik yoğunluğu ve toplu ulaşım yükünü büyük oranda azaltacağı belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.