Bahçeşehir Gölet'te İnşaatın Önünü Açan İmar Planları İptal Edildi!

Bahçeşehir Gölet'te İnşaatın Önünü Açan İmar Planları İptal Edildi!

Bahçeşehir Gölet'te inşaat yapılmasının önünü açan 2013 yılı imar planları iptal edildi. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı...

A+A-

Bahçeşehir Gölet'te inşaat yapılmasının önünü açan 2013 yılı imar planları iptal edildi. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri yaptıkları açıklamada bir kısım Bahçeşehirli'nin 2014 yılında Bahçeşehir Gölet ve Pazar alanını kapsayan 2013 tarihli imar planının iptali için dava açtığını ve bu davaya müdahil olarak katıldıklarını söyledi. Gölet Gönüllüleri İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar ile gölette yapılaşmanın önünü açan imar planlarının iptal edildiğini belirtti.

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Bilindiği üzere Bahçeşehir Gölet'e yapılması planlanan ve şu anda inşaatı devam eden projenin ve ihalenin iptali için Gölet Gönüllüleri ve Bahçeşehirliler Derneği olarak iptal davaları açmıştık. Bu davaya ek olarak bir kısım Bahçeşehirli komşumuz 2014 yılında Bahçeşehir Gölet ve Pazar alanının kapsayan 2013 tarihli imar planlarının iptali için açmış olduğu bir dava bulunmaktaydı. Bu davaya Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri olarak 2015 yılında müdahil olarak katılmış ve davayı yakından takip etmeye başlamıştık. Bu davada Bahçeşehir ve bölge halkının lehine çok olumlu bir gelişme olmuş ve Bahçeşehir Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planlarının mahkeme iptal etmiştir.

İstanbul 5. İdare Mahkemesi vermiş olduğu karar ile, dava konusu planlarda plan notu ve hükümleri ile gölet ve çevresinde yeni yapıların inşa edilebilmesi koşullarının oluşturulmasının alanın kendine özgü özelliklerini ve bütünlüğünü zedeleyecek olması; plan notlarında "vb." ifadesinin kullanılmış olmasının parkın niteliği açısından önemli belirsizlikler oluşturması nedenleriyle uyuşmazlık taşınmazlar yönünden dava konusun 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinde şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır. 

Ayrıca yine mahkeme bölgeye yapılacak inşaatların, alanın doğal niteliklerinin bozulmasına neden olacak nitelikte olduğuna ve yapılaşma ihtimalinin plan bütünlüğü ve kamu yararı ile planlama ilkeleri ve şehircilik esaslarıa aykırı olduğuna kanaat getirmiştir. Bu müspet gelişme pek tabii ki Bahçeşehirlileri yakından ilgilendirmekte ve Gölet'te halen inşaatı devam eden proje ile ilgili hukuki sonuç doğurabilecektir. Bu gelişme tarafımızca ivedilikle ihalenin iptal davasını gören ilgili Danıştay dairesine bildirilmiş olup olası bir yürütmenin durdurulması kararı verilmesi halinde bu husus siz saygıdeğer gönüllülerimize bildirilecektir.

Bahçeşehir Gölet Alanı İle Pazar Alanına Ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 29.04.2013 tarihinde 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde askıya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.