Atatürk Havalimanında Yıkım Çalışmaları Başlıyor

Atatürk Havalimanında Yıkım Çalışmaları Başlıyor

Atatürk Havalimana millet bahçesi yapılması için ilk adım atıldı. Atatürk havalimanındaki binaların yıkımı için 1 milyon 950 bin liralık ihale gerçekleştirilecek.

A+A-

Atatürk Havalimanı 7 Nisan'da seferlere kapatıldı. Havalimanı bu tarihten itibaren müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile yapılan uçuşlar ve otoritenin uygun göreceği trafiklere hizmet veriyor. Havalimanı arazisinde Millet Bahçesi yapılması ve terminal binalarının da kongre ve fuar merkezine dönüşmesi hedefleniyor.

 Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde, bahçeler ve kıraathaneler, atölyeler, yürüyüş ve bisiklet yolları yer alacak. Dev Millet Bahçesi hazırlıkları dahilinde apronda faaliyetleri biten tesislerin ve binaların yıkım işine ait ihale bugün yapılacak. 

Yıkım ihalesi bugün yapılacak 

Atatürk Havalimanı'nda faaliyetleri biten Çelebi Hava Servisi A.Ş., Havaş ve Sistem Lojistik binaları ile B kapısı bölgesinde yer alan büfe mahali ve kargo terminali mahalinde yer alan yeme içme mahalli ekipman ve fittings donanımlarının kesme, sökme, kaldırma, taşıma ve istifleme araçları kullanılarak, söküm ve taşıma prosedürlerinin tamamı uygulanarak yıkım, söküm, taşıma ve ilgili sahalardan uzaklaştırma işleri açık ihale usulü ile yarın gerçekleştirilecek. Yıkım ihalesi 10 Ekim Perşembe günü saat 14:30’ da İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nde yapılacak. 

Muhammen bedeli 1 milyon 950 TL üzerinden ihale edilecek

İhale KDV dahil 1 milyon 950 bin TL muhammen bedel üzerinden açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin 100 bin TL geçici teminat vermesi gerekiyor. Söz konusu hizmete talip olanların 10 Ekim 2019 tarihi saat 14:00’e kadar ihaleye katılma şartlarında belirtilen evrakları tamamlayıp DHMİ İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü Evrak Birimine teslim etmesi gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.