Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi İmar Planı Onaylandı

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi İmar Planı Onaylandı

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000 ölçekli nazım imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı ile Kayışdağı ve İnönü mahallelerine ait 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları ile bazı ada ve parsellerle ilgili itirazlar konuşuldu. 

Ataşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerine ait 1/5000 Ölçekli NİP Planı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu konuşularak kabul edildi. İki mahallenin 1/5000 Ölçekli NİP Planı’ndaki plan notlarının 2.5.2 maddesinde belirtilen emsal: 1.50, en çok 8 kat ibaresi; emsal: 1.75 ve en çok: 10 kat olarak, 2.5.3 maddesinde belirtilen emsal: 1.75, en çok 10 kat ibaresi ise; emsal:2 ve en çok: 12 kat şeklinde kabul edildi.

Ataşehir Kayışdağı ve İnönü mahalleleriyle ilgili olarak da 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planlarına yapılan itiraz, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşülerek yeniden değerlendirilmek üzere müdürlüğüne geri çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.