Antalya'ya Yeraltı Metrosu Gelecek

Antalya'ya Yeraltı Metrosu Gelecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel metro hattını 55 kilometreye çıkarttıklarını belirterek yeni dönemde yeraltı metrosu yapacağını ifade etti.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı hizmetleri ve gelecek projelerini anlattı. Başkan Türel, bir dünya şehri olan Antalya’yı, halkın hayatını kolaylaştıran uluslararası projelerle daha da ileriye götüreceklerini söyleyerek, “Ben Antalya’nın evladıyım. Bu şehirde doğdum, büyüdüm ve Antalya’ya hizmet etmek benim için taşıyabileceğim en büyük onurlardan, şereflerden bir tanesi. Ben 14 Şubat’ta yeni projelerimi Aşkım Antalya diyerek açıkladım. 20 milyar lira yatırım bedelli, 359 proje sunduk. 70 bin kişiye iş imkanı olacak. Yerine getiremeyeceğimiz bir sözü söylemiyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır. 2014’te de birçok söz vermiştik, fazlasını yaptık. Örneğin 19 kavşak yapacağız demişiz, 28 katlı köprülü kavşak yapmışız. Yeni seçim kataloğumuzda da 359 projeyi ifade ediyoruz. Bunları da yapacağız” şeklinde konuştu.

Metro geliyor

Yeni dönemde önceliğinin ulaşım ve toplu ulaşımın çözümlenmesi olduğunu dile getiren Başkan Menderes Türel, “Trafik sorununun çözümü toplu ulaşımı cazip hale getirmektir. İlk dönemimde 11 kilometre raylı sistem yapmıştım. Bizim görevde olmadığımız dönemde 1 santim uzatamadılar. Biz geldik, şimdi 44 kilometre daha koyduk üzerine, 55 kilometreye çıkıyor. Bir dahaki dönem Antalya’ya toplu ulaşımda yer altı metrosu geliyor diyoruz. Eğer ki benden önceki dönemde 11 kilometrenin üstüne 44 kilometre raylı sistem yapılmış olsaydı belki ben şimdi metroyu bitiriyor olacaktım” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.