Antalya'da 250 Milyon TL'ye İhaleden Satılık Arsa

Antalya'da 250 Milyon TL'ye İhaleden Satılık Arsa

Antalya DÖşemealtı Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan 22.450 metrekarelik ticari imarlı arsayı satışa çıkardı. Kapalı teklif usulüyle 7 haziranda satılacak olan arsanın satış fiyatı 250 milyon TL olarak belirlendi.

A+A-

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti Döşemealtı Belediyesine ait, Antalya İli Döşemealtı ilçesi, Altınkale Mahallesi 814 ada 5 nolu (22.450,90m2 ) yüzölçümlü (Ticaret alanı) arsa niteliğindeki, taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesi gereğince Kapalı teklif usulü ile belirtilen tarihte Belediye toplantı Salonunda toplanacak komisyon tarafından SATIŞ ihalesi yapılacaktır.

İhalenin Muhammen Satış bedeli 250.000.000,00TL (İkiyüzellimilyonTürklirası) olup, Geçici Teminatı 7.500.000,00TL(YedimilyonBeşyüzbinTürklirası)’dır.

İhale Tarihi 07 Haziran 2023 günü Saat:15:00’dır.

Ödeme Şekli: Satış bedeli peşin yada %50 si peşin, geri kalan tutarın ise her ay ödenmek şartı ile 3 eşit taksitte ödenmesi yapılabilecektir. Taksitle alınması durumunda Binde 5,69 ihale karar puluna ilaveten ayrıca, Binde 9,48 damga vergisi ile % 6 oranında kesin teminat bedeli alınacaktır.

Kalan 3(üç) taksit için yasal faiz uygulanacaktır.

1- İhaleye gireceklerin; ihale saatinden önce geçici teminat bedelini Belediyemiz veznesine yatırmış olması gerekmektedir. Banka Teminat Mektubu ile ihaleye katılmak isteyenlerin verecekleri geçici teminat mektubu Süresiz olacaktır.

a) Özel kişilerin; Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, İkametgah senedi(yerleşim yeri belgesi),

b) Tüzel kişiler adına ihaleye gireceklerin; güncel tasdikli yetki belgesini, imza sirkülerini, tüzel kişiliğe ait güncel alınmış ticaret ve sanayi odası belgesini,

c) Vekaleten ihaleye gireceklerin noter tasdikli vekaletname örneğini ve imza sirkülerini ihale saatine kadar Belediye İhale Birimine vermeleri zorunludur.

ç) Ortak olarak ihaleye katılmak isteyenlerin Noterden yaptıracakları ortaklık sözleşmesi, ikamet belgesi ile kimliklerini getirmeleri ayrıca ortakların tümünün şartnameyi imzalamaları zorunludur.

2- Posta ile yapılacak müracaatlardan doğacak gecikmeden dolayı itiraz kabul olunmaz.

3- Belediye ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

4- İhaleye Katılacakların ihale günü olumsuzluk yaşamaması adına en az 2(iki) gün önceden evraklarını Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne Kontrol ettirmeleri ve İhale Şartnamesini incelemeleri gerekmektedir.

5- Kapalı teklif için Katılımcıların Teklif mektubunu içeren iç zarf ile teklifi veren tarafından imzalanmış şartname ve istenen diğer belgeler ile birlikte 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36.maddesine göre hazırlayacakları kapalı zarflarını ihale tarih ve saatine kadar Belediye İhale servisine vermeleri zorunludur.

6- Taşınmazın üzerinde İhaleye çıkartılma kararı alındığı gün itibari ile Antalya Genel İcra dairesinin icrai hacizleri olup, alıcı tarafından ihale bedelinin ödenmesine müteakip tapu devri yapılacak ve hacizler sonra kaldırılacaktır. Alıcı bu durumu kabul etmiş olur ve itirazı olamaz. Diğer hususlar ihale şartnamesindedir.

7- İhale şartnamesi İhale Biriminde mesai saatleri içerisinde ücretsiz görülebilir.

İrtibat:0242 421 30 53 (1230-1251 veya 1244 dahili)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.