Antalya Kırcami'nin İmar Planları İlişkin Halk Oylaması Yapılacak

Antalya Kırcami'nin İmar Planları İlişkin Halk Oylaması Yapılacak

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı ifade edildi.

A+A-

Antalya Kırcami mevkinde imar planları ile ilgili 2 Ocak'ta halk oylaması yapılacağı söylendi. Anadolu Ajansı'ndan Levent Kişi'nin haberine göre; Antalya Kırcami mevkinde imar planlarına ilişkin 2 Ocak tarihinde oylama yapılacağı belirtildi.

Muratpaşa Belediyesi'nin yapmış olduğu açıklamada, Kırcami çevresinde lüks siteler, apartmanlar, iş ve AVM'ler ile çevrili olan 1447 hektar büyüklüğünde bir boşluk bulunduğu söylendi.

Yaklaşık 27 bin nüfuslu olan Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular mahalleleri ile Fener ve Çağlayan'ın bazı bölümlerini oluşturan bölgenin plan çalışmalarında 41 senenin geride kaldığı belirtilirken, yapılan açıklamada, 1980 yılında başlayan sürecin davalar, itirazlar ve iptallerle geçtiği belirtildi.

Kırcami'nin, Muratpaşa ve Büyükşehir Belediye meclislerinde tüm grupların destek verdiği, ilk kez 2019 yılında plana sahip olduğu dile getirilen açıklamada, böylece 2020 Aralık'ta ilk inşaat ruhsatının da verildiği hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada, Antalya 1. İdare Mahkemesi tarafından alanın üst ölçekli planlarının iptal edildiği, Konya Bölge İdare Mahkemesi'nin de istinaf başvurusunu "Mahkeme kararının gerekçesinde hukuki isabet görülmemiş ise de karar sonucu itibarıyla hukuka uygundur" gerekçesiyle kabul etmediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.