Antalya Belediye Meclisi'nde İmar Görüşüldü!

Antalya Belediye Meclisi'nde İmar Görüşüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Kaş'ın imar planıyla birlikte 136 gündem maddesi görüşüldü.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, Menderes Türel başkanlığında 136 gündem maddesini görüşmek için toplandı. Gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, Atatürk'ün Antalya gelişinin 87'nci yıldönümünde Konyaaltı Belediyesi önünde bir kutlama yaptıklarını söyledi. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma törenini gerçekleştirmediğini belirten Çevikol "Daha önceki yıllarda birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bırakırdık. Bu yıl sadece AKM'de bir program düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir arada olmak isterdik" dedi.

HİDAYET KOYU'NA OTEL YAPIMI

CHP'li meclis üyesi Recep Tokgöz, Kaş'ın Çukurbağ Mahallesi'ndeki Hidayet Koyu'nun 3'üncü derece SİT alanı olduğunu belirterek, burada daha önce turizm için bir şeyler yapılmak istendiğini, ancak ilgili makamlardan izin çıkmadığını kaydetti. İznin çıkmamasının ardından burada ufak tefek şeyler yapıldığını belirten Tokgöz, "Kaş Belediye Başkanı'nın oğlu ve kayınbiraderi müştemilatları otel haline getirmiş. Kaş'a insanlar doğal güzellikleri görmeye geliyor" dedi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de Hidayet Koyu'nun özel mülk olduğunu söyledi. Mülk sahiplerinin burayı başka kişilere kiraya verdiğini vurgulayan Kocaer, "Mülk özel olduğu için orada kim ne isterse yapabilir" karşılığını verdi.

BÜYÜKŞEHİR KAŞ'I PLANLAMADI

Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş'a yönelik imar planının iptal edildiğine yönelik haberler çıktığını hatırlatan Türel, "Biz orada plan yapmadık. Büyükşehir Belediyesi'nin orada planı yok. Kaş için Büyükşehir Meclisi'mizde Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından değerlendirilmesine yönelik karar aldık. Sanki biz orada bir plan yapmışız gibi haberler çıktı. Bu tamamen yalan ve yanlış. Biz yapmadık ama velev ki yaptık. Yargı karşısında boynumuz kıldan ince. Yargı bir açıklama yapmıyor. Sanki bu meseleyi Büyükşehir karar almış gibi yalan bilgiyle gündeme taşıyorlar" diye konuştu.

KEPEZ SANTRAL'İN İHALESİ TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez- Santral mahallesinin ihalesinin tamamlandığını söyledi. Türel, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Antepe'nin yürüttüğü projede alanda kat karşılığı yaptırma ihalesine 2 firmanın katıldığını aktardı. Türel, "İhale artırmaya esas 60 milyon liraydı. Bir firma teşekkür mektubu vererek teklif sunmadı. Sur Yapım İnşaat şirketi yüzde 100 artırarak 120 milyon teklifini sundu. Bu şirketimiz burada yüklenici firma olarak çalışacak. Türkiye'de kendini ispat eden firma ihaleyi kazandı" dedi.

OYLAMA SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

Öte yandan, sık sık aksiliklerin yaşandığı meclisteki parmak izi sistemi ile ilgili üyelere broşür dağıtıldı. Bazı meclis üyeleri ise 'Meclis Toplantı Salonu Elektronik Oylama Sistemi Kullanım Kılavuzu'nu doğru bulmadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.