Ankara-İzmir YHT Projesi Yüzde 62 Seviyesine Ulaştı

Ankara-İzmir YHT Projesi Yüzde 62 Seviyesine Ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde yüzde 62,9 ilerleme sağlandığını duyurdu.

A+A-

Ankara-İzmir hızlı tren çalışmalarını da yerinde inceleyen Abdülkadir Uraloğlu, açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, “Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor” dedi.

Proje tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate düşeceğini belirten Uraloğlu, “Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek” açıklamasında bulundu.

Bakan Uraloğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, 54,4 kilometre uzunluğundaki Akhisar-Gördes yolunun proje bedelinin 815 milyon lira olduğunu söyledi.

"Zamandan ve akaryakıttan 105 milyon lira tasarruf sağlanacak"

Projenin tamamlanmasıyla; Manisa’nın kuzeyinde yer alan ilçeler arasındaki ulaşım standardını yükselterek çok daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkânının doğacağını belirten Uraloğlu, “Proje ile mevcut yolda ortalama 50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısaltarak 39 dakikaya düşüreceğiz. Böylece; zamandan 75 milyon lira ve akaryakıttan 30 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin 912 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.