Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Ne Zaman Açılacak? Bakan Karaismailoğlu Açıkladı

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Ne Zaman Açılacak? Bakan Karaismailoğlu Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu, inşaat çalışmaları yeniden başlayan Ankara-İzmir hızlı tren projesinin 2 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, beraberinde Türk- İş Başkanı Ergün Atalay ile TCDD Taşımacılık A.Ş.'nin Ankara Eryaman'daki bakım ve onarım merkezini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında mühendis ve ustalardan bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra gece vardiyası çalışanlarıyla sahur yaptı.

Bakanlık faaliyetlerine ilişkin açıklama yapan Karaismailoğlu, son 20 yılda uygulanan kara yolu ağırlıklı yatırım programından, bugün itibariyle demir yolu ağırlıklı bir programa geçileceğini söyledi. Yurt genelinde 4 bin 500 kilometrelik demir yolu ağında çalışmaların sürdüğünü aktraran Bakan Karaismailoğlu, yapılacak yüksek hızlı tren hatlarında hem yolcu hem yük taşımacılığı yapılacağını bildirdi.

BAKAN, HIZLI TREN PROJESNİN BİTİŞ TARİHİNİ AÇIKLADI

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'nin Avrupa'da 6'ncı, dünyada ise 8'inci yüksek hızlı tren işletmecisi ünvanına sahip olduğunu belirterek, Ankara İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında, "Ankara- İzmir hattında çalışmalarımız hızlı bir şekilde tekrar başladı. İnşallah önümüzdeki 2 yılın sonunda da Ankara- İzmir hattını hizmete almayı hedefledik" dedi.

 

 

izmir - ankara hızlı tren bileti

izmir - ankara hızlı tren fiyatları

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.