AND Frekans Satışa Çıktı

AND Frekans Satışa Çıktı

AND Gayrimenkul’un yeni projesi AND Frekans’ın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. AND Frekans projesi Anadolu Grubu’nun Kartal’da bulunan eski fabrika arazilerinden biri üzerinde yükselecek.

A+A-

Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren markası AND Gayrimenkul’un yeni konut projesi AND Frekans’ın tanıtım toplantısı Soho House İstanbul’da, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

AND Frekans ile ilgili detaylardan bahseden AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, ’’Yaptığımız araştırmalar ile komşuluk kavramının günümüz yaşam koşullarına uygun olarak evrim geçirdiğini gördük. İnsanların yaşam alanlarında mahremiyeti ön planda tutarken, komşuları ile aynı frekansta olmak ve ortak alanlarda birlikte sosyalleşebilmek istediklerini tespit ettik. Bu yüzden, her bir dairesinde farklı hayatlar yaşansa da ortak bir frekansta buluşmayı vadettiğimiz projemizin ismine de ortak bir şekilde karar vermek istedik. Anadolu Grubu çalışanlarına sorduk. Karar AND Frekans oldu, ortak bir frekansta buluştuk” dedi.

E-5’in hemen yanında, metroya yürüme mesafesinde yer alan proje, merkezi konumunun yanı sıra deniz ve Adalar manzaralı dairelerin bulunduğu toplam 413 konuttan ve alternatif bir sokaktan oluşuyor. Projedeki 3 farklı bölüm, 3 farklı etap olarak planlandı. Her bir blok ismini içerisinde yer alan konut sayısından alıyor. Projenin ilk etabı AND Frekans 215’te 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 215 konut yer alıyor.

‘’Kolektif Yaşam Platformu’’ ile satın alma kirala

Her bölümü sektöre damga vuracak bir konseptle satışa sunulacak projede, AND Frekans 215 ile birlikte duyurulan ve projenin tümünde uygulanacak ilk konsept ise ‘‘Kolektif Yaşam Platformu’’ oldu. Dünyayı etkisi altına alan paylaşım ekonomisinin bir sonucu olarak ‘’sahip olmak değil, ihtiyaç süresince kullanmak’’ eksenindeki bu düzen, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de farklı sektörlerde hızla yayılmaya devam ediyor. Gayrimenkul sektöründeki ilk uygulaması ise AND Frekans 215’de hayata geçiyor.

Kolektif yaşam konsepti günlük yaşamda sürekli kullanılmayan eşya, araç ve gereçler için hem ev içinde fazladan alan hem de fazladan bütçe ayırılmasına alternatif bir çözüm sunuyor. Yılda 1 kez kullanılan matkaptan, sadece misafir geldiğinde ihtiyaç duyulan sandalyeye; yaz aylarında kullanılan bisikletten her gün kullanılmayan çamaşır makinesine ve elektirik süpürgesine kadar birçok ev aletine daire içlerinde fazladan yer ayırılıyor.Üstelik satın alınması için de ek bir bütçe gerekiyor. AND Frekans’ta kolektif yaşam platformuyla bu tür ev araç ve gereçler site yönetiminden kiralanabilecek. Sistemin farklı bir boyutu da otomobili olmayanların otoparklarını ve ihtiyaç duymadıkları depolarını ihtiyacı olan diğer daire sahiplerine kiralayabilme imkanı sunuyor olması… Bu kiralamadan elde edilen ek bedeller ise aidattan düşülüyor. Kullanıcıların çok sık kullanmadıkları oyun odası, cep sineması, müzik ve hobi atölyeleri saatlik kiralanabilen alanlarken, fitness, kütüphane, sauna, buhar banyosu, kütüphane gibi alanlar ise ortak alanlar olarak kurgulandı.

AND Frekans’ın tam ortasında yer alan sokağı, farklı konsepti ile Anadolu Yakası’nın yeni çekim merkezlerinden biri olmaya aday. Projenin bir diğer farklı boyutu ise binaların üzerindeki yeşil çatılar. Adalar ve deniz manzarasına hâkim yaklaşık 80 metre yükseklikteki çatılarda konumlandırılan seyir terası ve serinleme havuzu, pergolalar, ekip biçme alanları ise açık hava sosyalleşme alanlarından bazıları.

Kullanmayacağın metrekareyi satın alma

Projede her metrekarenin daha işlevsel kullanılabilmesi için her detayın titizlikle düşünüldüğünü vurgulayan Ali Baki Usta, “Kolektif yaşam konseptini, mekânların verimliliği noktasında bir adım daha öteye taşıdık. Her metrekareyi santim santim tasarladık. İhtiyacınızdan daha fazla metrekareyi satın almayın diye yerden ısıtma ile petekleri ortadan kaldırdık, sürgülü kapılar ile atıl alanlar oluşmasının önüne geçtik ve evinizde fazlalık yarattığını düşündüğünüz eşyaları koyabileceğiniz her daireye özel depo alanları planladık. Huzurla nefes alabileceğiniz balkonları ise unutmadık ve dairelerimizin tümüne balkon ekledik ’’ dedi.

Mimari tasarımını TAGO Architecs’in üstlendiği projenin iç mekan, ortak alan ve sosyal alanları ise Arketipo imzası taşıyor. Usta, “İç mimaride benimsenen verimlilik esasını, projenin hedef kitlesi ve konsepti ile uyumlu retro-modern bir yaklaşım ile tamamladık. Mutfaktaki karolardan, ortak alanlardaki yer döşemelerine, iç mekanlardaki enerjik tasarımdan, proje girişinde yer alan kütüphaneye kadar entegre bir kurgu ile projenin tümüne bu yaklaşımı yansıttık. Ortak alanları ise insanların günlük rutinlerini değiştirmeden, hayatın doğal akışında ve aynı frekansta sosyalleşebilecekleri şekilde planladık’’ diye konuştu.

Bu evler kişiselleştirilebiliyor

AND Gayrimenkul olarak metrekareden başka değerleri olduğuna vurgu yapan Usta, şunları söyledi: “Yaşayacağımız yeri seçerken aynı zamanda bir yaşam biçimini de seçiyoruz. Beraber yaşayacağımız insanları, hobilerimizi, yürüyeceğimiz sokakları… Ev içlerinde ise bize sunulan standardın dışına çıkmak pek de mümkün olmuyor. Tam da bu noktada yaşam tarzını yaşadığı mekâna da yansıtmak isteyenlere, beklentilerini karşılayan farklı bir mimari tasarım sunuyoruz. Bununla da yetinmiyoruz ve seçecekleri malzemelerle yaşam alanlarını kişiselleştirebilmelerine de olanak sağlıyoruz.’’

16 farklı danışman çalıştı, yaşam simülasyonu yapıldı

Geliştirme aşamasından itibaren 16 farklı danışman ile birlikte çalıştıklarını belirten Usta, “Yaşam başladıktan sonraki hayatın bugünden simülasyonunu yapıyoruz. Birkaç örnekle açıklamak gerekirse,daire içindeki veya dışındaki gürültünün kimseye rahatsızlık vermemesi için akustik danışmanlarla çalışıldı. Hayatın hızlı akışında bir de asansör beklerken vakit kaybedilmesin diye bekleme sürelerini kısaltmak için asansör danışmanlarından destek alındı. Binaya araç giriş çıkışlarında ise sıkışıklığın önüne geçebilelim diye ulaşım danışmanlarının yönlendirmeleri ile geliştirme süreçleri tamamlandı” dedi.

309 bin TL’den başlayan fiyatlar ve yüzde 0,99’dan başlayan faiz oranları

Alışılmışın dışındaki konseptiyle, üç etaptan oluşan AND Frekans’ın ilk ve en büyük bölümünü oluşturan AND Frekans 215’te 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor. 1+1 dairelerin 309 bin TL + KDV’den başladığı projede aynı zamanda yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor. Şirket bünyesinde vadelendirme seçenekleriyle birlikte kısa bir süre için anlaşmalı bankalar ile 60 ayda yüzde 0,99 – 120 ayda yüzde 1,09 faiz oranları sunuluyor. Daire içi mimarideki kişiselleştirme opsiyonu, ödeme planlarında da uygulanıyor. 100’den fazla ödeme planı ile herkes kendine en uygun ödeme şeklini belirleyebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.