Altınyol'da Genişletme Çalışmaları Başlıyor

Altınyol'da Genişletme Çalışmaları Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Altınyol'da şerit sayısını 3'ten 4'e çıkaracak. Yol genişletme çalışmaları bu hafta başlayacak. 2 etap halinde hayata geçirilecek proje okullar açılıncaya kadar tamamlanacak.

A+A-

Büyükşehir, şimdi de yol genişletme çalışması ile trafik akışını rahatlatmayı hedefliyor. İki etap şeklinde yapılacak çalışmalar kapsamında ilk önce Naldöken Kavşağı ile Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı arasında kalan 3.7 kilometrelik Altınyol'un deniz tarafı 3 şeritten 4 şeride çıkarılacak. Daha sonra başlayacak 2’inci Etap çalışmaları kapsamında ise yine Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı ile Bornova ayrımı arası ele alınacak.

Yol gövdesinde kalan ağaçlar transfer edilecek Altınyol’daki çalışmalar, bu hafta içinde yol gövdesinde kalan 50 adet ağacın (40 adet palmiye, 3 tane çam, 2 tane kara servi, 3 tane okaliptüs, 2 tane jakaranda) bölgeden transfer edilerek bakıma alınmasıyla başlayacak. Ardından yapım çalışmalarına geçilecek. Kentin yeşil dokusuna büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi; öncelikle tekniğine uygun olarak bölgeden alacağı ağaçları bir süre bakımda tutacak. Ağaçlar daha sonra uygun bir yeşil alana nakledilecek.

Okullar açılıncaya kadar tamamlanacak

Trafiğin rahatlatılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan projenin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı başlamadan tamamlanması planlanıyor. Bu büyük ulaşım projesi sayesinde Altınyol’un Karşıyaka’dan Konak yönüne gidişte sahil kısmı 1 şerit genişleyecek. Altınyol'un tamamını (kara ve deniz) etkileyecek çalışmaların trafiği aksatmaması sağlanacak. Altınyol'un hem deniz hem de kara tarafında yapılacak imalatlar süresince her iki kısımda da sadece yer yer trafik iki şeritten işleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.