
Allsancak ve Evora İzmir Projesinde 7.9 Milyar TL'lik Satış
Emlak Konut GYO’nun Allsancak ve Evora projelerinde bu yılın ilk dokuz ayında 2,8 milyar liranın üzerinde satış gelirine ulaşıldı. 2022’den bu yana gerçekleşen toplam satış 699 bağımsız bölüm, satış geliri ise 7,9 milyar TL oldu.
Emlak Konut GYO’nun Tariş’e bağlı tarım satış kooperatifleriyle 2016’da yaptığı anlaşma kapsamında İzmir Alsancak’ta hayata geçirilen Alsancak ve Evora projelerinde satışlar sürüyor. 2026’nın ilk 9 ayında iki projede 215 konut satılarak 2,83 milyar TL gelir elde edildi. 2022’den bu yana gerçekleşen toplam satış 699 bağımsız bölüme, satış geliri ise 7,9 milyar TL’ye ulaştı.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) 2026 yılı üçüncü çeyrek satış sonuçları, İzmir Konak ilçesi Alsancak’ta Tariş birliklerine ait araziler üzerinde geliştirilen Alsancak ve Evora projelerindeki son durumu ortaya koydu. 2016 yılında arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle başlatılan projelerde satışlar devam ediyor
İLK DOKUZ AYDA 215 ADET SATIŞ
Emlak Konut GYO’nun açıkladığı verilere göre, 2026’nın ilk 9 ayında Alsancak projesinde 181 bağımsız bölüm satıldı. Bu satışlardan KDV hariç 2 milyar 368 milyon 725 bin 786 TL gelir elde edildi. Şirketin İzmir’deki diğer projesi Evora’da ise aynı dönemde 34 bağımsız bölümün satışı gerçekleşti. Bu satışların karşılığında elde edilen gelir 466 milyon 241 bin 203 TL oldu. Böylece iki projede yılın ilk 9 ayında toplam 215 bağımsız bölüm satılırken, elde edilen gelir 2 milyar 834 milyon 966 bin 989 TL’ye ulaştı.
2022’den bu yana Alsancak projesinde toplam 405 bağımsız bölümün satışı gerçekleşti. Bu satışlardan elde edilen gelir yaklaşık 4,7 milyar TL’ye ulaştı. Evora projesinde ise aynı dönemde 294 bağımsız bölüm satıldı. Projenin satış geliri 3 milyar 150 milyon TL seviyesine çıktı. İki projede 2022’den bu yana gerçekleştirilen toplam satış 699 bağımsız bölüme, elde edilen gelir ise yaklaşık 7,9 milyar TL’ye ulaştı.
İKİNCİ ETAP İÇİN DE ANLAŞMA
Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş ile Genel Müdürü Yasir Yılmaz, bu yılın başında Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ile Tariş Üzüm Birliği’ne ait, İzmir Limanı’nın hemen arkasında bulunan 27 bin 845 metrekarelik alanda Evora 2 etabı için anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.
EMLAK KONUT’UN GELİR 62 MİLYAR TL
Emlak Konut, 1 Ocak-30 Eylül 2026 döneminde geliştirdiği projelerde brüt 439 bin 418 metrekare büyüklüğünde toplam 3 bin 269 bağımsız bölümün satışı gerçekleşti. Bu satışlardan KDV hariç 56 milyar 805 milyon 41 bin 172 TL ön satış geliri elde edildi. Aynı dönemde toplam 464 bin 130 metrekare yüzölçümüne sahip 25 arsanın satışı gerçekleştirildi. Arsa satışlarından KDV hariç 5 milyar 524 milyon 77 bin 631 TL gelir sağlandı. Böylece şirketin bağımsız bölüm ve arsa satışlarından elde ettiği toplam gelir 62 milyar 329 milyon 118 bin 803 TL oldu.
Şirket, aynı dönemde yabancı ülke vatandaşlarına 56 bağımsız bölüm sattı. Bu satışların KDV hariç toplam değeri 890 milyon 424 bin 141 TL olarak açıklandı. Emlak Konut GYO, 2026 yılı için daha önce duyurduğu hedeflere ulaşmak üzere çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
Kaynak: tekreferas.com






HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.