Alaçatı'da Sit Alanları İmara Açıldı

Alaçatı'da Sit Alanları İmara Açıldı

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı mahallesinde Alaçatı Port bölgesini kapsayan 38. Grup (Alaçatı Güney Etabı) doğal sit alanı düzenlemesi bakanlık tarafından onaylandı. Denize yakın mesafedeki alanlar düşük yoğunluklu yapılaşmaya açıldı.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Alaçatı Güney Etabı sit alanı ile ilgili düzenlemeyi onayladı. Bakanlık onayı ile “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve ‘‘Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’’ olarak tescil edilirken denize sıfır mesafede olan araziler de kontrollü kullanıma açıldı. Bölgede düşük yoğunluklu inşaatlar yapılabilecek. 

38. GRUP (ALAÇATI GÜNEY ETABI) DOĞAL SİT İLANI

İzmir ili, Çeşme ilçesinde yer alan, 38.Grup (Alaçatı Güney Etabı) Doğal Sit Alanı aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle, İzmir 2.İdare Mahkemesi’nin 25.06.2020 tarihli ve E.2018/1120-K.2020/667 sayılı kararı doğrultusunda revize tescil işlemi, Bakanlık Makamının 08.09.2022 tarih ve E.4520779 sayılı Olur’u ile “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve ‘‘Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’’ olarak tescil edilmiştir

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 2. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği 18.09.2022 tarih ve 31957 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) internet sayfasında ilan edilmiştir. (https://webdosya.csb.gov.tr/db/tabiat/duyurular/ilan_metni_20220923095403.pdf )

08.09.2022 tarih ve E.4520779 sayılı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlık Makamı Olur’u eki uydu görüntüsünün 06.10.2022 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süre ile İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü internet sayfasından duyurulacağı, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Bina zemin kat ilan panosunda yer alacağı ve alana ilişkin bilgilere http://www.says.csb.gov.tr/ internet adresi vatandaş portalından ulaşılabileceği hususu;

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.