Akyapı'dan İstanbul'a 1.5 Milyar TL'lik Proje

Akyapı'dan İstanbul'a 1.5 Milyar TL'lik Proje

Pandemiye rağmen yatırımlarına aralıksız devam eden Akyapı, İstanbul'un dört farklı noktasında ve toplam değerleri 1.5 Milyar TL'lik proje yapacak.

A+A-

Pandemiye rağmen konut projelerini hızlandıran Akyapı yeni projeleri için çalışmalara başladı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; geçen sene cirosunu yüzde 50 artıran firma bu sene  4 yeni projeyi hayata geçirecek. İnşaat Mühendisleri Hüseyin Dinçel ve Mahmut Asmalı tarafından kurulan şirket  23 yılda 3 milyon metrekarenin üzerinde, yaklaşık 750 futbol sahası büyüklüğünde projeler inşa etti.

Hedef yüzde 20 büyüme

2020'de koronavirüs salgınının tüm sektörleri büyük oranda etkilemesine rağmen  inşaat sektörünün satış odaklı büyük kazançlar elde edildiğini söyleyen Mahmut Asmalı, "Pandemi ile geçen bir dönemde bile satış ciromuzu yüzde 50 oranında artırmayı başardık. Aşılamanın hız kazanmasıyla birlikte ülkemizin pandemi etkisinden hızla uzaklaşacağına inanıyoruz. 2021'de satışlarımızı yüzde 50 oranında artırarak yüzde 20 büyüme elde etmeyi hedefliyoruz" dedi. Sektörde son dönemde ciddi bir yaprak dökümü yaşandığını, ancak sektörde alanında uzman, yenilikçi bir yaklaşıma sahip ve yatırımcılar tarafından güvenin adresi olarak gösterilen şirketlerin hiçbir sarsıntı yaşamadan faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Akyapı ortaklarından Hüseyin Dinçel de 4 yeni projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi: "Bunlardan biri Ümraniye'de konut ve cadde mağazalarından oluşacak. Diğeri Büyükçekmece Göl Vadisi'nde üst düzey donanımlı bir villa projesi. Hadımköy Sanayi Bölgesi'nde bir sanayi projesi geliştireceğiz. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yolu üzerinde yine konut ve cadde mağazasından oluşan projemizi inşa edeceğiz" dedi.

Akyapı Başakşehir'de Türkiye'nin ilk deprem izolatörlü konut projesi Mavera Comfort'u hayata geçirdi. Mavera Homes ve Mavera Villaları'nda 1.370 konut, 21 villa, 149 cadde mağazası olmak üzere toplamda 280 bin metrekarelik inşaat aralıksız devam ediyor. Mahmut Asmalı, İstanbul'da ulaşım merkezlerine yakın lokasyonlarda konut yapımının daha hareketli olacağını dile getirerek"Avrupa yakasında Başakşehir, Arnavutköy, Beylikdüzü, Anadolu yakasında ise Ümraniye, Çekmeköy ve Ataşehir hareketli bölgeler arasında bulunuyor" şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.