Akyapı 1.5 Milyar TL Yatırımla 4 Yeni Projeye Başlıyor

Akyapı 1.5 Milyar TL Yatırımla 4 Yeni Projeye Başlıyor

AKYAPI, 2021 yılında geliştirdiği yeni projelerine odaklanacak. Pandemiye ve artan inşaat maliyetlerinin etkilerine rağmen bu yılı yatırım yılı ilan eden AKYAPI, 1 milyar 550 milyon TL’lik 4 yeni projeye başlayacak. İlk proje Ümraniye'de yükselecek.

A+A-

Kurulduğu 1998 yılından bu yana çok sayıda nitelikli konut, villa, sanayi yapıları, iş ve alışveriş merkezi inşaatını başarıyla tamamlayan AKYAPI, yatırım atağına kalktı. Bugüne kadar ağırlıklı olarak taahhüt işleri ile ortaklı yapıda projeler geliştiren ve 3 milyon metrekarenin üzerinde inşaata imza atan şirket, 23 yılda kazandığı teknik ve finansal tecrübesiyle bundan böyle AKYAPI olarak kendi gayrimenkul projelerini geliştirmeye odaklandı. Koronavirüs pandemisi ve artan inşaat maliyetleri karşısında pek çok üretici çekimser davranırken AKYAPI, 2021’i “yatırım yılı” ilan etti ve 1 milyar 550 milyon liralık yatırımı programına aldı. Konut, villa, sanayi gibi farklı konseptlerden oluşan 4 proje için geri sayım başladı.

EYLÜLDE ÜMRANİYE PROJESİ LANSE EDİLECEK

Sektörde ilk kez hayata geçirilen, farklı sosyal donatılara sahip, yüksek kalitede, nitelikli projelere imza atan AKYAPI’nın bu 4 yeni projesi Ümraniye, Büyükçekmece, Hadımköy ve Başakşehir olmak üzere İstanbul’un gayrimenkul potansiyeli yüksek bölgelerinde yer alacak. Son dönemde gayrimenkul sektöründe yıldızı parlayan bölgelerden olan Ümraniye’de yer alacak proje, konut ve cadde mağazalarından oluşacak. 4 projeden satışa ilk önce Ümraniye projesi çıkacak ve eylül ayında projenin lansmanı yapılacak.

İkinci proje ise pandemi döneminde talebin arttığı, müstakil ve doğayla iç içe yaşam ihtiyacına cevap verecek bir proje olacak. Büyükçekmece Göl Vadisi’nde inşa edilecek proje, üst düzey donanımlı bir villa projesi şeklinde inşa edilecek.

Üçüncü olarak Hadımköy Sanayi Bölgesi’nde bir sanayi projesi geliştirilecek. Dördüncü proje ise Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yolu üzerinde konut ve cadde mağazalarından oluşan bir proje olarak hayata geçecek.

“CESARET ÖRNEĞİ GÖSTERİYORUZ”

İnşaat sektörü pandemi döneminde önemli bir dönüşüm geçiriyor. Özellikle geçen yıl kamu bankaları tarafından uygulanan düşük faizli konut kredisi kampanyası sonrasında sektörde stoklar azalırken, koronavirüsün etkileri nedeniyle yeni yatırımlar hız kesti. Bunun üzerine bir de yükselen döviz kuruna bağlı olarak maliyetler artınca gayrimenkul geliştiricileri yeni yatırımlarını beklemeye aldı. Böyle bir dönemde konut geliştirmenin oldukça cesaret gerektirdiğini söyleyen AKYAPI ortaklarından Mahmut Asmalı, “2020’de pandeminin hemen tüm sektörlerde hissedilen sarsıcı etkisi karşısında sektörümüz satış odaklı büyük kazanımlar elde etti. Satışlarda kredi kampanyası sayesinde yüzde 200’leri bulan artış oranları yakalandı. Ancak giderek artan maliyetler karşısında sektörümüzde yeni konut üretimi yok denecek kadar azaldı” diye konuştu.

2021’DE YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFİ

AKYAPI’nın ise 23 yıllık köklü tecrübesi sayesinde 2020’de pandemi döneminde bile satış cirosunu yüzde 50 oranında artırmayı başardığını anlatan Mahmut Asmalı, şunları söyledi: “23 yıllık köklü tecrübemizle sektörün gelişimine yön veren bir şirket olarak bu duruma rağmen büyük bir cesaret örneği sergileyerek bu yılı yatırım yılı ilan ettik. 1 milyar 550 milyon TL’lik 4 yeni projemizi sektöre kazandıracağız. Aşılamanın hız kazanmasıyla birlikte ülkemizin pandemi etkisinden hızla uzaklaşacağına inanıyoruz. 2021 yılında satışlarımızı yüzde 50 oranında artırarak yüzde 20 büyüme elde etmeyi hedefliyoruz.”

“BÜYÜK BİR CANLANMA BEKLİYORUZ”

Gayrimenkul sektöründe son dönemde ciddi bir yaprak dökümü yaşandığını ancak sektörde alanında uzman, yenilikçi bir yaklaşıma sahip ve yatırımcılar tarafından güvenin adresi olarak gösterilen şirketlerin hiçbir sarsıntı yaşamadan faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden AKYAPI ortaklarından Hüseyin Dinçel ise şöyle konuştu: “Pandeminin etkisinin azalması ile ötelenen talepler sayesinde ciddi bir canlanma bekleniyor. Yılın ikinci yarısından itibaren kredi faiz oranlarının da düşmesi beklentisi ile sektörün bir miktar toparlanacağını öngörüyoruz. Gayrimenkul sektörü büyük nüfus, küçülen aile yapısı, evlilik yaşının yükselmesi gibi sosyal, depreme dayanıksız konut stoklarının yenilenme zorunluluğu gibi demografik ve ekonomik nedenlerden dolayı büyüme potansiyelini her zaman koruyor.” Dinçel, artan inşaat maliyetleri nedeni ile birçok firmanın kârının eridiğini hatırlatarak, önlem alınmazsa taahhüt sektöründe var olan sıkıntıların daha da artabileceği uyarısında da bulundu.

AKYAPI PROJELERİ

Lokasyon avantajları, zengin yeşil alan ve sosyal donatıları, yüksek yatırım değeri, prim potansiyeli, kaliteli ve güvenilir marka bilinirliği ile sektördeki diğer projelerden ayrışan AKYAPI, konut ve alışveriş merkezi kategorisinde; Laleşehir Konakları, Airport Hill, Akyapı Park Evleri, Beyzade Konağı, Bahçetepe İstanbul, Medikule İstanbul, Seyranşehir, Park Mavera-1, Park Mavera-2, Başakşehir Ticaret Portalı, Başakşehir Merkez Çarşı, sanayi ve endüstri yapıları kategorisinde Tem 34 markası ile İkitelli, Tahtakale, Esenyurt-1, Esenyurt-2, Express 34, ofis ve işyeri kategorisinde Metro 34, Plaza 34, Enplaza gibi projeleri hayata geçirdi. Ayrıca Türkiye’nin ilk deprem izolatörlü nitelikli konut projesini de inşa etti. Mavera Comfort, Mavera Residence, Mavera Homes ve Mavera Villaları ismi ile 1370 konut, 21 villa, 149 cadde mağazası olmak üzere toplam 280 bin metrekare inşaatın yapımına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.