Ağustos Başında Konut Kredisi Faizleri Ne Oldu?

Ağustos Başında Konut Kredisi Faizleri Ne Oldu?

Kamu Bankalarının başlattığı 0,64 konut kredisi avantajı ve 0,79 faiz avantajı devam ediyor. İşte ağustos başı itibariyle konut kredisi faizlerindeki son durum...

A+A-

Kamu bankalarının yürürlüğe aldığı ‘avantajlı konut kredisi’ paketinin ikinci el konut kısmının faiz oranlarında değişiklik yapıldı. İlk açıklanan ikinci el konut kredisinde vatandaşlar 0,74 faiz oranı ile azami 180 ay vade fırsatı sunulmuştu. 

Üç kamu bankası Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ikinci el konut kredisi faiz oranını değiştirdi. İkinci el konut kredisinde yapılan değişiklik ile faiz oranı 0.74'ten 0.79'a yükseldi, azami 180 ay vade 120 aya düşürüldü. İşte ayrıntılar...

İKİNCİ EL KONUT KREDİSİNDE DEĞİŞİKLİK

İkinci el konutlar için kredi kampanyası şartları değiştirildi. Faiz oranı yüzde 0,74'ten yüzde 0,79'a yükseltilirken, azami 180 ay olan vade oranı 120 aya düşürüldü. 

Haziran ayında hayata geçirilen kampanyada 12 aylık ödemesiz dönem hakkı da sona erdi.

Birinci el konut kredisinde ise 0,64 faiz oranı ve 180 ay vade fırsatı devam ediyor. 

SIFIR KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Yeni (sıfır) konutlar için yüzde 0,64 ile 180 ay vadeye kadar, üç büyük şehirde (İstanbul, Ankara ve İzmir) azami 750 bin TL’ye kadar; diğer şehirlerde azami 500 bin TL’ye kadar çekilebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.