8 Farklı Projede 7 Bin Konut İnşa Ediyoruz

8 Farklı Projede 7 Bin Konut İnşa Ediyoruz

İzmir’de inşaat sektörünün en önemli oyuncularından biri haline geldiklerini ifade eden BATI KOOP Genel Başkanı Halil Kurt, “8 farklı şantiyede 7 binin üzerinde konut inşaatımız devam ediyor. Bu yıl sonu itibariyle anahtar teslimlere başlıyoruz” dedi.

A+A-

2009 yılında Halil Kurt öncülüğünde kurulan ve o günden beri istikrarlı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren S.S. Batı Anadolu Konut Yapı Kooperatifleri Birliği (BATI KOOP) arsa geliştirme ve proje üretiminde uzmanlaştı.

Enflasyonist ortamın etkisiyle inşaat maliyetlerinde yaşanan fahiş fiyat artışı ve yüksek faizler oranları nedeniyle vatandaşın konuta erişimi azalınca kooperatif olarak daha fazla talep almaya başladıklarını belirten BATI KOOP başkanı Halil Kurt şunları söyledi:

meydan-feronia-001.jpg

“Piyasa koşullarından dolayı BATI KOOP’a olan talep çok arttı. Öz sermayesiyle iş yapan müteahhitlerin yeni projelere mesafeli durmasından dolayı piyasada bir arz sıkıntısı oluştu. Arzın artırılması noktasında kooperatifler rol almaya başladı. Kooperatif sistemi doğru kullanıldığında insanlar güvenli bir şekilde ev sahibi olabilir. Biz BATI KOOP olarak İzmir’de tanınmış saygın iş insanlarını birliğimize bağlı kooperatiflerin yönetimine alarak güven ortamı oluşturduk. Bizim kurduğumuz kooperatiflerin yönetimleri ve yaptığımız işler güven oluşturdu”

İZMİR’İ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerini de aldıklarını belirten Halil Kurt, “Belediye birçok kez ihale düzenlemesine rağmen İzmir’deki müteahhitler kentsel dönüşüm ihalelerine katılmadılar. BATI KOOP olarak İzmir’in dönüştürülmesi ve güvenli yapı stoğunun artırılması noktasında önemli bir misyon üstlendik. Karşıyaka, Karabağlar ve Gaziemir’deki kentsel dönüşüm projelerini biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN BİRİ OLDUK

 İzmir’in Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Karabağlar, Gaziemir ve Buca ilçelerinde hayata geçirdikleri 8 faklı projede 7 binin üzerinde konut inşa ettiklerini ve BATI KOOP’un inşaat sektöründeki en önemli oyuncularından biri olduğunu ifade eden Kurt, “İzmir’de bugün itibariyle bizim kadar yüksek montanlı iş yapan firma yok. 7 binin üzerinde konutun inşaatına devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz tüm konutların satışını tamamladık. Sadece Menemen projesi için yeni satışa çıktık. 1.141 dairelik Meydan Feronia projemizde yeni satışa çıkmamıza rağmen dairelerin yarısından fazlası satıldı. 1-2 ay içerisinde satışı tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Bu da İzmir halkının BATI KOOP’a ne kadar büyük güven duyduğunu gösteriyor. Bu yıl itibariyle anahtar teslimlerine de başlıyoruz. Karabağlar’da 400 konutluk projemizin teslimini yılın son çeyreğinde gerçekleştiriyoruz. Sırasıyla diğer projelerimizi de teslim edeceğiz. Tüm projelerimizi 36 ayda tamamlıyoruz. Bize duyulan güven sayesinde yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

nus-arte.jpg

İZMİR’DEKİ EN İYİ İNŞAAT FİRMALARIYLA AYNI KALİTEDE MALZEME KULLANIYORUZ

Kooperatiften ev almanın avantajlarını sıralayan Halil Kurt, “Bu işi piyasa gerçeklerine göre yapıyoruz. Kooperatiften ev alanların 3 avantajı oluyor. Birincisi bitme garantisi var. İkincisi çeşitli vergi muafiyetlerinden dolayı daha uygun fiyata alabiliyorsunuz. Üçüncüsü de bütün yapının açık ve şeffaf olması. Bizim kooperatifimiz tamamen adalet üzerine kuruldu. Geçmişte yaşanmış kötü örnekler var ama kooperatifler vasıtasıyla bitmiş binlerce konut da var. Başarılı kooperatifleri kimse anlatmıyor. Dedesinin girip torununun alamadığı yapılar gibi değiliz. Bizde hayal yok. Bizde her şey gerçekler üzerine. İnşaat maliyetleri ortada. Piyasa gerçekleri ortada. Biz bu gerçekçi yapıdan dolayı İzmirlilerdeki negatif algıyı kırdık. İnsanlar koştura koştura gelip BATI KOOP projelerinden ev alıyorlar. Bu işi sektördeki en iyi inşaat şirketleriyle eşdeğer bir şekilde yapıyoruz. Kaba inşaatta zaten standartları devlet belirliyor. Kimse bu standartların aşağısına inemez. İnce inşatta 1. sınıf ürünler kullanıyoruz. Projeden ev alan ortaklarımız genel kurulda kaliteyi kendisi belirliyor. Bugün teknik şartnamemizi çıkardığımızda İzmir’deki en iyi inşaat şirketleri ile aynı ürünleri kullandığımızı görürsünüz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum