7 Bölgede Üretim Yapacak, Dünyaya İhraç Edecek

7 Bölgede Üretim Yapacak, Dünyaya İhraç Edecek

1 yıl içerisinde İstanbul’da, 2 yıl içerisinde Doğu Anadolu’da yeni tesis açmayı hedeflediklerini belirten Yapıset Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Uray, “Türkiye’nin 7 bölgesinde üretim tesisi açacağız. Ürettiğimiz ürünleri dünyaya ihraç edeceğiz” dedi.

A+A-

1970 yılından beri mobilya ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Uray ailesi tarafından 13 yıl önce inşaat malzemeleri perakende satışı amacıyla kurulan Yapıset, daha sonra büyük markaların Ege bölge distribütörlüğünü üstlenip tüm Ege Bölgesi’nde toptan dağıtım yapmaya başladı. Pandemi ile birlikte ticari şartları da göz önünde bulundurup üretim hedeflerini öne çeken Yapıset, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk yatırımını hayata geçirerek 24 bin metrekare arsa üzerinde 17 bin metrekare kapalı alana sahip ilk üretim tesisini açtı.

yapiset-fabrika-navtex.jpg

Navtex ile kaliteyi zirveye taşıdık

EPS, strafor, bitümlü membran, yapı kimyasalları ve teknik ürünler olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet verdiklerini ifade eden Yapıset Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Uray, “Navtex, Stock ve Mixser markalarımızla sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek ürünler geliştiriyoruz. Ürün çeşitliliği konusunda çok iddilayız. Bu kadar ürünü bir arada sunan nadir firmalardan biriyiz. Aksaray’daki yeni tesisimizde seri üretime başlıyoruz. Yeni tesisimizle yapı kimyasallarında yıllık 650.000 ton, Eps Straforda 800.000 metreküp üretim kapasitesine ulaşacağız. Aksaray’da EPS hattının verimliğini artırıp bitümlü membran üretimine de başlayacağız. Bu yatırımlarımızla beraber bitümlü membran ve kiremitaltı örtü üretimimiz yıllık 2.000.000 metreküp üretim kapasitesine yaklaşacağız. Ürün çeşitliğimiz, ürün kalitemiz ve pazarlamadaki gücümüzle piyasaya çok hızlı girdik. Tüm bütçelere uygun ürünler üretiyoruz. Navtex bizim amiral markamız. Navtex markamızla kaliteyi zirveye taşıdık. Reklam pazarlamaya ciddi bir bütçe ayırarak markalaşma yolunda büyük bir ivme yakaladık. Piyasada çok hızlı kabul gördük” diye konuştu.

YAPISET’İN 2030 HEDEFLERİ

7 bölgede üretim tesisi

100 milyon dolar ihracat

500 kişilik istihdam

İlk 500 sanayici arasına girmek

Türkiye’nin 7 bölgesinde üretim

Yeni yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Uğur Uray, şunları söyledi: “Bu yıl içerisinde İç Anadolu Bölgesi’nde yeni bir fabrikanın satın alma sürecini tamamladık. Bu fabrikamızla Anadolu illerine ve Kuzey Akdeniz’e hizmet vereceğiz. 2023 sonu veya 2024 başında İstanbul’da üretime başlamayı planlıyoruz. Daha sonrasında Doğu Anadolu’da üretim tesisi kuracağız. Bunun için arsa yatırımımızı gerçekleştirdik. 2 yıl sonra fabrika inşaatına başlamayı planlıyoruz. 2030 yılında Türkiye’nin 7 bölgesinde üretim yapma hedefimiz var.”

ugur-uray.jpg

İstanbul’dan dünyaya açılacak

İhracatta büyük hedeflerinin olduğunu belirten Uray, “Halihazırda bazı Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ihracat yapıyoruz. Yurt dışında yeni hedef pazarlar belirledik. Belirlediğimiz ülkelerde pazarlama faaliyetlerine yakında başlıyoruz. Dış ticarette öncelikli hedefimiz Avrupa. Avrupa zor bir pazar ancak Avrupa’da başarılı olan firmalar tüm dünyada başarılı olur. Çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğumuz için yurt dışındaki taleplere cevap verebiliriz. Her türlü iklim koşullarına, mimari tercihlere uygun ürünler geliştiriyoruz. İstanbul’da Marmara bölge müdürlüğü, dış ticaret ofisi ve showroom olarak kullanabileceğimiz bir bina arayışımız var. İhracatla ilgili tüm faaliyetlerimizi İstanbul’daki bu dış ticaret ofisimizden yürütmeyi planlıyoruz. İhracat yapmak bizim için zor bir hedef değil. Biz profesyonel olarak bunu yapıp katma değerli ve sürdürülebilir bir ihracat yapmak istiyoruz. Dış pazarda talep edilen bir marka olmayı hedefliyoruz” dedi.

Ar-Ge’ye büyük yatırım

Sektörde çok fazla üretici olmasına rağmen az sayıda firmanın Ar-Ge’ye ve kalite kontrole yatırım yaptığını ifade eden Uray, kendilerini ön plana çıkaran detayları şu şekilde açıkladı: “Piyasaya iddialı girmek için Ar-Ge ve kalite kontrole büyük yatırımlar yaptık. Biz kaliteden hiç taviz vermiyoruz. Kalitenin bir maliyeti var. Maliyetlerden korkmuyoruz. Ambalajda bile kaliteyi gözetiyoruz. Sadece kaliteli ürün üretmek yetmiyor. Onu doğru bir şekilde pazarlamak gerekiyor. Kaliteyi üretmek, kaliteyi tanıtmak ve doğru uygulatmak zorundayız. Bayilerimizle beraber ustalara yönelik seminerler düzenliyoruz. Fabrikamızda ustalara yönelik seminer ve uygulama merkezi kuruyoruz. Ege Bölgesi’ndeki tüm il ve ilçelerde bayilerimiz var. 2024 yılında Türkiye’deki 81 ilin tamamında satıcı ve uygulamacı bayimizin olması için çalışıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.