Batıçim'den 'Rekabet Kurulu Soruşturması' Açıklaması

Batıçim'den 'Rekabet Kurulu Soruşturması' Açıklaması

Batı Anadolu Grubu, KAP'a yaptığı açıklamada Rekabet Kurulu tarafından kasım ayında Batıbeton hakkında açılan soruşturmanın kapsamının genişletilerek Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii'nin soruşturmaya dahil edildiğini duyurdu.

A+A-

Rekabet Kurulu geçtiğimiz aylarda 17 çimento ve beton şirketlerine birlikte fiyat belirlemek, bölge veya müşteri paylaşımı yapmak ve yeniden satış fiyatı belirlemek suretiyle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma başlatmıştı.

Rekabet Kurulu, beton şirketleri soruşturmasına yine Batı Grup bünyesinde yer alan Batıçim Batı Anadolu Çimento'yu da dahil etti.

Batıçim, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Rekabet Kurulu Soruşturması hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

23.11.2023 tarihinde Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen KAP duyurusu ile Rekabet Kurulu tarafından Aydın ilinde faaliyet gösteren bazı beton şirketleri hakkında başlatılan ve Şirketimiz iştiraklerinden Batıbeton Sanayi A.Ş.’nin de yer aldığı bir soruşturma yürütüldüğü kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Rekabet Kurulu tarafından, Şirketimiz Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.’nin de yürütülen soruşturmaya dahil edilmesine ve her iki soruşturmanın birleştirilmesine karar verilmiştir.

Söz konusu soruşturmaya istinaden Şirketimiz tarafından savunma sunulacak ve bu hususta gerekli olan sair işlemler yasal süreleri içerisinde yerine getirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.