3 İle 3 Yeni Havalimanı Müjdesi

3 İle 3 Yeni Havalimanı Müjdesi

Türkiye ulaşım projeleri alanında yatırımlarına son sürat devam ederken yeni havalimanı projeleri için beklenen açılış tarihleri belli oldu. Çukurova, Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat Havalimanı ne zaman açılacak?

A+A-

Her ile 1 havalimanı hedefi ile Türkiye yeni havalimanı projelerine tüm hızı ile devam ederken 2022 yıl sonu ve 2023 yılında açılacak olan yeni havalimanı projeleri açıklandı. Türkiye'nin yeni havalimanı projeleri büyük ilgi çekerken belirtilen illerde yaşayan kişiler tarafından da mutlulukla karşılandı. 

Türkiye'de havayolu yolcu trafiği her geçen gün biraz daha artarken 2003 yılında 529 bin 205 olarak açıklanan uçak trafiği 2021 yıl sonunda yüzde 176 oranında artarak 1.5 milyon barajına dayanmış ve 1 milyon 461 bin 577’ye ulaşmıştı. Bu rakamı daha da arttıracak adımlar atılırken açılacak olan yeni havalimanı projeleri de belirlenmiş oldu. 

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI PROJESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Mersin'in Tarsus ilçesinde temelleri atılan ve yapımı tamamlandığında Türkiye'nin 4. büyük havalimanı olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinde beklenen açılış tarihi belirlendi. Dev projenin 2022 yıl sonuna kadar hizmete açılacağı belirtilen proje Mersin ve Adana'nın yanı sıra tüm Akdeniz bölgesinin hareketlenmesini sağlayacak. 

YOZGAT HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Yozgat ve komşu illerin havayolu ulaşımı ihtiyacını karşılamak üzere inşasına başlanan Yozgat Havalimanı projesi için açılış tarihi belirlendi.  Deremumlu - Fakıbeyli mevkiinde inşa edilen havalimanı projesinde açılış tarihi 2023 yılı olarak belirlenirken yıl sonuna kadar açılışın yapılması bekleniyor. 

BAYBURT - GÜMÜŞHANE HAVALİMANI PROJESİNDE SON DURUM NE, NE ZAMAN AÇILACAK?

987 milyon liralık yatırım bedeli ile hayata geçirilmesi planlanan ve Gümüşhane’nin Köse ilçesinde temelleri atılan Bayburt Gümüşhane havalimanı projesinde adım adım sona gelinirken dev projenin 2023 yılının birinci çeyrek dönemi içerisinde yani Mart ayının sonuna kadar açılması planlanıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.