2021 Emlak Vergisi İkinci Taksit Ödemeleri Kasım'da

2021 Emlak Vergisi İkinci Taksit Ödemeleri Kasım'da

Yılda iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin ilk ödemesi 2021 Mayıs'ta yapıldı. Emlak vergisi mükellefleri ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeme yapacak.

A+A-

2021 Emlak vergisi ikinci ödemeleri kısa süre içerisinde yapılacak. Haber7'de yer alan habere göre; her sene düzenli olarak mülk ve arsa sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisinin ilk taksiti 2021 Mayıs ayı içerisinde yapıldı.  Yıl sonuna yaklaştığımız
bu süreçte ise emlak vergisi mükellefleri, ikinci taksit ödemelerinin ne zaman gerçekleştirileceği gayrimenkul sahipleri tarafından  araştırmaya başladı.

2021 Emlak Vergisi ikinci ödemesi ne zaman?

Sene içerisinde iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin ilk ödemesi 2021 Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirildi. Emlak vergisi mükellefleri ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeme yapacak. 

Emlak Vergisi borcu nasıl sorgulanır? 

Emlak vergisi mükellefleri emlak vergi borcu olup olmadığını E -Devlet üzerinden sorgulayabilir. Mükellefin ilk olarak E- Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı hizmet sayfasına sonrasında da Vergi Borcu sorgulama bölümüne tıklaması gerekiyor. Bu aşamada T.C. kimlik no ve E -Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra borç sorgulama sonucuna ulaşabilirsiniz. 

Emlak vergisi nasıl ödenir? 

Online emlak vergisi ödemelerinde ise 4 seçenek sunuluyor. 

1. Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapılabilir. 

2. Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden de emlak vergisi ödeme işlemleri yapılabilen alanlar arasında bulunuyor. 

3. E-Devlet platformu üzerinden çeşitli vergi borçları da ödenebilir. 

4. İnteraktif Vergi Dairesi platformu üzerinden yine E -Devlet şifresi ile giriş yaparak borcu sorgulayabilir ve ödeme gerçekleşebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.