200 Bin Lira Konut Kredisi Çeken Bankaya 460 Bin Lira Ödeyecek!

200 Bin Lira Konut Kredisi Çeken Bankaya 460 Bin Lira Ödeyecek!

Konut Kredisi faiz oranlarının artması ile konut kredisiyle ev sahibi olmak hayal oldu. En düşük Faiz olan 1,65 ile 200 bin lira konut kredisi çeken bir vatandaş bankaya 460 bin lira ödeyecek.

A+A-

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş kredi çekerek ev almak isteyen kişiler için bu hayalleri imkansız hale getirdi. 

Bankaların kredi faiz oranları yükselirken konut kredisi faiz oranları da bu yükselişten nasibini aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Mayıs ayında yüzde 1 altına ineceği söylenen konut kredisi faiz oranları yüzde 1.65 seviyesine tırmandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Mayıs Ayında Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 1 Altına Düşecek Demişti 

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş en çok ev sahibi olmak isteyen kişileri üzdü. 

Bakan Albayrak tarafından Mayıs ayında yüzde 1 seviyesinin altına düşeceği açıklanan konut kredisi faiz oranları haberi ile umutlanan binlerce kişi faiz oranlarında yaşanan yükseliş ile büyük bir şok yaşadı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bu açıklama yapıldığında en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1.28 olarak uygulanıyordu. Ancak daha  sonra dolar kurunda yaşanan yükseliş ile beraber kredi faizlerinde ibre terse döndü. 

Seçimden önce düşmeye başlayan konut kredisi faiz oranları yeniden yükselişe geçti. Özel bankalar tarafından rekor seviyelerde yapılan artışlara kamu bankaları da katıldı. Ziraat Bankası 100 bin liraya kadar olan kredi talepleri için 1.55 konut kredisi faiz oranı uygulamaya başlarken bu rakamı aşan krediler için ise yüzde 1.65 seviyesine çıktı. 

120 Ay Vadeli 200 Bin Lira Konut Kredisi Çeken Bir Kişi Bankaya 460 Bin Lira Ödeyecek 

Yaşanan artışların altından en düşük konut kredisi faiz oranı ile dahi konut kredisi çeken bir kişinin toplam kredi geri ödemesi çektiği kredi tutarını katladı. 

200 bin lira 120 ay vadeli konut kredisi kullanan kişinin aylık ödemesi 3 bin 838,63 liraya yükselirken toplam kredi geri ödemesi ise çektiği krediyi bile aşarak 460 bin 635,60 liraya yükseldi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.