2 Banka Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

2 Banka Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

Hafta kapanışında 2 banka konut kredisi faizlerine indirim uyguladı. HSCB konut kredi faizlerine 20 puan, ICBC ise konut kredilerine 9 puanlık indirim uyguladı.

A+A-

HSBC Bank bugün itibariyle konut kredisi faiz oranlarında bir indirim daha gerçekleştirdi Banka en son 23 Temmuz’da konut kredisi faizlerini %1.99 olarak uygulamaya başlamıştı. Merkez Bankası’nın repo faiz indirimleri sonrasında bugün yeniden indirim gerçekleştiren HSBC konut kredisi faiz oranlarını 10 yıla dek tüm vadeler için %1.79’a çekti.

ICBC Bank bugün itibariyle konut kredisi faiz oranlarında bir indirim daha uyguladı. Bankanın tabela konut kredisi faiz oranları Şubat ayından sonra sekiz ayın ardından %2.4’ten %2 seviyesine düştü.

Aynı zamanda bankanın kampanyalı konut kredisi faizleri de geriledi. Banka 20 Eylül’de kampanyalı yeni evim konut kredisi faizlerini %1.36’ya düşürmesinin ardından bugün 9 puanlık bir indirim daha gerçekleştirdi. ICBC yeni evim konut kredisi faizleri 10 yıl vadeye kadar tüm vadelerde %1.27 olarak uygulanmaya başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.