1,20 Faizli 2 Milyon TL Kredinin Aylık Ödemesi 34 Bin TL

1,20 Faizli 2 Milyon TL Kredinin Aylık Ödemesi 34 Bin TL

İlk kez ev alacaklar için başlatılacak olan 1.20 faizli konut kredisinde detaylar netleşmeye başlıyor. Orta Vadeli program kapsamında verilecek olan 15 yıl vadeli kredide 2 milyon TL'de aylık faiz 34 bin lira olacak.

A+A-

Konut fiyatlarının arttığı bu son dönemde devlet tarafından bir süre önce düşük faizli konut kredisinin verileceği öğrenildi. Özellikle ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlar için verilecek olan bu kredi Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında verileceği öğrenildi. Yapılacak olan bu kampanyaya göre çalışmaların onaylanması için kısa bir süre içerisinde tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

 

Buna göre, 1.20 faizli konut kredisinden hiç evi olmayan kişiler yararlanacak. İlk evini alacaklara 120 ay dışında 15 yıl-180 aya kadar vadelendirme imkanı sunulacak. Evin alınacağı şehirde son 1 yıl içinde konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi şartlar var.

YÜZDE 1.20 FAİZ ORANIYLA KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

İlk kez konut alacak vatandaşlar için yapılan açıklamalara göre devlet tarafından 180 ay vade ile 1,20 faiz oranı ile konut kredisi verileceği öğrenildi. Bununla birlikte yapılacak olan konut kredisi kampanyasından kimlerin faydalanabileceği, başvuru için gerekli olan şartların neler olduğu gibi konular merak konusu haline geldi.

KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Hiç evi olmayan ve ev sahibi olmak isteyen kişiler için devlet tarafından verilecek olan kredinin yüzde 1,20 faiz oranı ve 180 ay vade ile verileceği öğrenildi. Bu sayede konut arzının artırılması ve konut fiyatlarının da azalmasının amaçlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Konut arzına ilişkin değerlendirmeler yapıldı, ilk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde duruldu. Konut arzı teşvik edilecek. İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek. TCMB ve BDDK'nın bu konuda çalışması var, konut arzını artırmak durumundayız" şeklinde konuşmuştu.

Bu senenin sonuna kadar Meclis'e gelmesi beklenen konut kredisi kampanyası ile birlikte orta gelirli ailelerin de ev sahibi olması için imkanın sağlanacağı ifade edildi. Diğer bankalar tarafından verilen kredilerde faiz oranlarının 3,20'den fazla olması ile birlikte aylık ödemelerin 180 ay vade ile birlikte aylık 64 bin TL'den yapıldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra devlet tarafından verilecek olan kredi sayesinde uygun ödeme imkanı ile konut kredisinin konut alımlarında fayda sağlayacağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum