1 Milyon TL Konut Kredisi Çekene 153 Bin TL Destek Verilecek

1 Milyon TL Konut Kredisi Çekene 153 Bin TL Destek Verilecek

Yeni evim konut kampanyası için TBMM'ye kanun teklifi verildi. 1 Milyon TL kredide Hazine yaklaşık 98 Bin TL, konut satışını yapan müteahhit ise 55 bin TL katkı verecek. Bu 153 bin liralık katkı ile ilk 3 yıl taksitler düşük kalacak.

A+A-

Yeni Evim kampanyası ile alakalı olarak kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlandı. Bu kanun teklifi ile Hazine destekli konut kredilerinin yasal boyutu netleşecek. Kanunun yasalaşması durumunda Yeni Evim kampanyası ile vatandaşlara verilecek olan destekler de resmileşecek.

YENİ EVİM İÇİN KANUN TEKLİFİ

Yeni Konut Finansman Programı ile alakalı olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş bir değerlendirme yaptı. Teklifin içeriğine değinen Milletvekili Mustafa Savaş, “Bu yapacağımız düzenlemeye dair ikinci bir düzenleme yapılması da planlanmaktadır. 1. ve 2. bölgede bu program kapsamında konut sahibi olabilmek için son 1 yıl içerisinde ikamet adresi aynı ilde olmalıdır. Ayrıca programdan faydalanacak olan vatandaşların da son 12 ayda en az 9 ay sosyal güvenlik primini yatırmış olması gerekecek. İlk aşamada bu konut kredileri 15 yıl vadeli ve sabit ödemeli olacaktır.” dedi.

YILLAR İÇİNDEKİ TAKSİTLERİ AÇIKLADI

Hazine destekli konut kredisi için maliyet bilgileri de veren Milletvekili Mustafa Savaş, “Yeni Konut Finansmanı ile 85. taksite kadar kullanılan kredinin faiz oranı basit faiz yöntemi kullanılarak hesaplanacak. Geri ödeme sürecinde vatandaşlardan herhangi bir ilave faiz maliyeti talep edilmeyecek. 15 Binb TL hane geliri, 1,1 Milyon TL konut satış bedeli ve yüzde 0,69 faizle 1 Milyon TL konut kredisi kullanan vatandaşımız ilk yıl 4.500 TL, ikinci yıl 5.400 TL, üçüncü yıl 6.500 TL kredi taksiti ödeyecek. 4. ve 7. yıllar arasında taksit tutarı 9.700 TL olacak. 8. ve 15. yıllar arasında da 11.200 TL kredi taksit ödemesi yapılacak.” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON TL KREDİ İÇİN 153 BİN TL DESTEK VERİLECEK!

Yeni Konut Finansmanı Programı ile vatandaşlara ev sahibi olabilmeleri için destekler sağlanacağını söyleyen Milletvekili Mustafa Savaş, “15 yıl vadeli planda vatandaşlarımıza bazı destekler de sağlanacak. 1 Milyon TL kredi üzerinden örnek verecek olursak Hazine yaklaşık olarak 98 Bin TL destek sağlayacak. Konut satışını yapan yüklenici yani müteahhit ise yaklaşık 55 bin TL katkı verecek. Bu katkılar ile konut kredisinin ilk 3 yılında kredi taksitleri düşük olabilecek. 100 bin konut için bu finansman kullandırılırsa Hazine katkısının 2,75 Milyar TL olması öngörülmektedir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.