0,89 Faizli Konut Kredisinden Kimler Faydalanabilir!

0,89 Faizli Konut Kredisinden Kimler Faydalanabilir!

Hükümet, sıfır konut satışlarını desteklemek için 3'lü destek paketi açıkladı. Destek paketi kapsamında 0,99 ve 0i89 faiz oranlı konut kredisi desteği açıklandı. Peki 0,99 ve 0,89 faizli kredilerden kimler yararlanabilir? Şartları neler?

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından konut sektörüne yönelik yeni destek paketini açıkladı.

Bu destek paketi kapsamında sıfır konut satışlarını artırmak amacıyla kamu bankaları tarafından 0,89 faiz oranıyla konut kredisi verilecek.

KİMLER FAYDALANABİLİR

10 yıl vadeli 0,99 faizli konut kredisinden sadece ilk kez ev alacaklar faydalanabilecek. Döviz veya altın hesabını bozdurarak konut alanlar ise 0,89 faiz oranından faydalanabilecek. 1 nisan 2022 tarihinden önce açılmış olan döviz ve altın hesabını bozduranlar 0,99 faiz oranı sıfır konutta geçerli olurken, 0,89 faizli konut kredisi sıfır ve ikinci el konutta geçerli olacak. İkinci el konut satışlarında 0,99 faizli kredi geçerli olmayacak.

LİMİTE ENFLASYON GÜNCELLEMESİ

Hükümet daha önceki düşük faizli konut kredisi kampanyasında kredi tutarını 750 bin lira ile sınırlamıştı. Bu limit 2 milyon liraya kadar çıktı. Ev fiyatlarında fahiş fiyat artışları yaşandığı ve yeni konut fiyatları milyonları bulduğu için bankalar 2 milyon liraya kadar olan kredilerde 0,89 faiz oranı uygulayacak. 

konut-fiyatlari-001.jpg

FAİZLER DÜŞTÜ, FİYATLAR ARTTI

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile fırsatçılar da harekete geçti. Cumhurbaşkanının faiz kampanyasını açıklaması ile birçok fırsatçı ev sahibi fiyatları yukarı yönlü revize etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.