Şifa Üniversitesi'nin Eski Öğrenci Yurduna Hastane İmarı

Şifa Üniversitesi'nin Eski Öğrenci Yurduna Hastane İmarı

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Şifa Üniversitesi'nin Konak Güneşli mahallesindeki kız öğrenci yurdunun konut+ticaret olan imar planı sağlık alanına dönüştürüldü.

A+A-

15 Temmuz darbe girişinin ardından el konulan Şifa Üniversitesi'ne bağlı Halide Edip Adıvar caddesi üzerindeki kız öğrenci yurdu ve ağız diş polikliniğinin yer aldığı bina 8 katlı binanın imar planı değişti. Hastanenin mülkiyeti Yusuf Şemsettin Baba Bini Seyfullah Vakfı'na ait.

Özel Egepol hastanesine yakın bir mesafede yer alan binanın konut+ticaret olan imar planı sağlık alanı olarak değiştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planı askıya çıkarıldı. 

PLAN KARARLARI

Bu imar planı değişikliği, Konak ilçesi Güneşli mahallesi 6887 ada 26 parselin hastane alanına dönüştürülmesi amacıyla yapılmıştır.

Kamu Kurumu Mülkiyetindeki bu parselin daha önceki kullanım şekline dönüştürülmesini (parsel üzerinde bulunan mevcut bina daha önce de sağlık tesisi olarak hizmet vermekte idi), alanın kamu yararına hizmet vermesinin sağlanmasını amaçlamaktadır.

Plan değişikliği, 3194 sayılı İmar Kanununun ve ilgili Yönetmeliklerinin imar planı değişikliklerinde gerekli kıldığı en önemli koşullardan olan Kamu yararı ilkesi üzerinden hareketle yapılmıştır. O bölgede yaşayan kişilerin daha fazla ve yakın bölgede sağlık hizmeti almasına olanak sağlayacaktır.

Bilgi notu: Kullanılan görsel Şifa Üniversitesi kız öğrenci yurdu kapanmadan öncesine aittir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.