Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık

Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık

Biva’da Kadın çalışanların ağırlıkta olduğunu vurgulayan Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birim Yılmaz, Kadının her alandaki başarısını projelerine de yansıttıklarını vurguladı.

A+A-

Biva Mimarlık sahibi Birim Yılmaz, inşaat sektöründe kadın olarak yarattığı farklılıkları konuştuk.

Geleneklerini yitirmemiş, işyerindeki aile kavramını tüm çalışma arkadaşlarına benimsetmiş bir iş kadını Birim Yılmaz.

Taşeronlarıyla 1000’in üzerinde kişinin çalıştığı işinde profesyonel işyerinde çalışanlarıyla kendi deyimiyle ‘amatör ilişkileri olan bir yönetici’. Erkek egemenliğinde olan İnşaat sektöründe, eşi Vahap Yılmaz’ın destekleri ile birçok başarıya imza atan, başarı odaklı çalışan, olmaz olanı yapılamazı kabul etmeyen Birim Yılmaz’dan bahsedeceğiz.

birim-yilmaz-biva-mimarlik.jpg

Biva ismi nereden geliyor?

İsmimizin Bi’si Birim’den Va’sı ise eşim Vahap Yılmaz’dan geliyor. Vahap Yılmaz, olağanüstü bir öngörü yeteneğine sahip, sosyal ilişkileri ve güven veren bir mizacı olan bir iş adamadır. Biva’nın bugünlere gelmesinde emekleri yadsınamaz.

Yaptığınız işlere bakınca bu kadar tecrübe yaşadığınız sektör deneyiminiz ve genç bir yönetici olmanız  sizi tanımayanlarda nasıl bir etki oluşturuyor?

Birim Yılmaz ismini bilip birebir daha önce tanışmamış olan insanlar görüşmeye geldiklerinde bu kadar işi başarmış olan Birim Yılmaz’ın daha olgun bir görüntüye sahip olması önyargısıyla geliyorlar. Hayata çok erken başlayıp hızlı yol alanlardan oldum. 17 yaşında evlenip 18 yaşında anne oldum. Kızım 3 yaşındayken, üniversite sınavına girip ilk ve tek tercihim olan Celal Bayar üniversitesi seramik bölümünden mezun oldum. İkinci öğretimde okurken öğlene kadar Biva’da çalışıp, öğleden sonra okula gidip aynı zamanda anne ve ev sorumluluklarını bir arada yürütüm. Eşim Vahap beyle birlikte büyüdük diyebiliriz. 12 metrekarelik küçük bir dükkanda tadilat işiyle başladığımız Biva’dan binlerce aileyi konut sahibi dev bir şirkete dönüştük.

biva-calisanlar.jpg

2012 yılında Kentsel dönüşümü İzmir’de ilk uygulayan ve geliştiren firma biz olduk. Yaptığımız binaların görselleri herkesin dikkatini çekmeye başlamıştı.  Çok konuşulan ve tebrik edilen bir firma olmuştuk. Herkes Biva’nın beyaz binalarını konuşuyordu. Başarmak hiç bir maddi gücün veremeyeceği bir hazdı.

İzmir’de binlerce konut, kentsel dönüşümle onlarca yeni bina inşa ettiklerini söyleyen Birim Yılmaz, “Biva A.Ş olarak en prestijli projemiz Biva Tower ile Avrupa’nın en iyi yapısal çelik kulesi ödülü ve geçtiğimiz yıl Avrupa Çelik Tasarım ödülünü kazanarak uluslararası arenada büyük ses getirdik” dedi.

biva-tower-006.jpg

Yapılamaz denileni yaptık

Birim Yılmaz, Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası olan Biva Tower’ı çok zor koşullarda hayata geçirdiklerinden bahsetti. Yılmaz süreci şu şekilde anlattı:

“Olmaz yapamazsınız demişlerdi. Bilmiyorlardı ki en sevdiğim şeyin bana olmaz denileni yapmak olduğunu. Artık bir üste çıkmalıydık. Yine yapılmayan, yapılamayandı. Türkiye’de yapısal çelik ile yapılmış konut projesi yoktu. Olmalı mıydı? Evet dedik, olmalı. Sıradaki projemiz Türkiye’ de yapılmayanı yapmak oldu. Hatta Türkiye’nin de sınırlarını aşıp Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binasını yapalım dedik. Olur muydu? Olurdu tabi ki. Binanın yapımı aşamasında birçok olağanüstü durumla karşılaştık. 2018 Ağustos ayında kurun hızlı yükselişi ile başladı maceramız. Tam toparladık derken bir ilk yaşandı. Koronavirüsle tanıştık. Pandemi ile hayat durdu. Biz durmadık. Durdurumaz dedik. Tüm gücümüzle yüklendik. 30 Ekim 2020’de İzmir depremle sarsıldı. En çok etkilenen can kayıpları olan bölgede Biva Tower’ın bulunduğu Bayraklı’ydı. Ardından hiç alışık olmadığımız hortumlarla tanıştık. Tüm piyasaların alt üst olduğu ekonomik olarak tüm dünyanın etkilendiği bir dönemden hala geçmekteyiz.”

biva-kusadasi.jpg

Avrupa’da ses getiren dev projeler

Halen Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çeşitli noktalarında büyük residence projelerinin temelini attıklarını hatırlatan Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl inşaatına başladığımız binlerce residence dairesi hızla ilerliyor” dedi.

Ekonomik daralmanın projelerini etkilemediğini, çünkü çoğunun daha inşaat başlamadan satıldığını dile getiren Birim Yılmaz, yıllardır edindikleri inşaat tecrübesi ve büyüme istikrarının meyvelerini en çok kriz döneminde aldıklarını söyledi ve şunları ekledi: “Tüm projelerimizde paydaşlarımız ve öz kaynaklarımızla hareket ediyoruz. 1998 yılından bugüne defalarca krizler gördük ve bu krizleri doğru finans politikalarıyla atlattık. Ancak en önemlisi krizlere rağmen müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuk. Gerek tecrübeli bir firma olmamız, gerekse sosyal networkümüzün sağlam olması bize kriz dönemlerinde de hız kesmeden ilerleme imkanı veriyor.”

Biva A.Ş. bugün Türkiye ve KKTC’de 15’e yakın dev residence projesine devam ediyor. Bu çizgide büyümeyi hedefleyen firma, Türkiye ve Avrupa’da tanınmış olmasının avantajının yanı sıra edindiği tecrübelerle daha büyük projelere imza atacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.