'Meslektaşlarımızın Yüzde 90'ı İnşaat Yapamıyor' Dedi, İMDER Başkanlığını Bıraktı!

'Meslektaşlarımızın Yüzde 90'ı İnşaat Yapamıyor' Dedi, İMDER Başkanlığını Bıraktı!

İzmir Müteahhitler Derneği Başkanı İslam Yıldırım, kriz nedeniyle meslektaşlarının yüzde 90'ının iş yapamadığını belirterek, "Bu durum beni derinden üzüyor. Bu koşullarda faydalı olamayacağımı düşündüğümden görevi başka bir arkadaşımıza devrediyorum" dedi

A+A-

İnşaat maliyetleri ve arsa fiyatlarındaki artış, finansmana erişim sorunu, yüksek faizler nedeniyle inşaat sektörü zor günlerden geçerken İzmir'de sektördeki en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) başkanı İslam Yıldırım görevi bırakma kararı aldı. Yıldırım ayrıca MÜFED basın sözcülüğü ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini de bırakacağını duyurdu. 

Yaşanan sıkıntılar nedeniyle meslektaşlarının çivi bile çakamadığını belirten Yıldırım, bu durumun kendisini üzdüğünü, bu süreçte yeterince faydalı olamadığı için 2018 yılından bu yana yürüttüğü dernek başkanlığı görevini başka birine devredeceğini açıkladı.

Müteahhitler Federasyonu'na (MÜFED) bağlı İMDER yakın zamanda genel kurula gidecek ve başkanlık görevini yeni bir isim yürütecek.

Bir veda mesajıyla başkanlığı bırakacağını duyuran Yıldırım, mesajında MÜFED başkanı İsmail Kahraman ve yönetimine destekleri için teşekkür etti.

Yıldırım sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı:

KAMUOYUNA DUYURU

3 Temmuz 2018 tarihinden bu yana aralıksız 2 dönemdir yönetim kurulu başkanlığını yürütmüş olduğum İZMİR MÜTAHHİTLER DERNEĞİ’ndeki görevimi önümüzdeki günlerde başka bir arkadaşıma genel kurul sonrası devretme kararı almış bulunmaktayım.

Kurucu başkanımız Sn. İsmail Kahraman’dan görevi aldıktan sonra yönetim kurulu olarak elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce sektörümüze ve meslektaşlarımıza faydalı olmaya gayret içinde olduk.

Derneklerimizin kurulmasında öncülük eden önceki dönem İzmir Milletvekilimiz Sn. Necip Nasır’a, Derneğimizin kurucu başkanı Sn. İsmail Kahraman’a Derneğimizin yönetim kuruluna ve üyelerine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.

Geldiğimiz noktada sektörümüzün içinde bulunduğu bu ortamda, meslektaşlarımın büyük çoğunluğunun tek bir çivi dahi çakamaması beni derinden üzmektedir. Türkiyenin lokomotif sektörü olan İnşaat sektörünün bu halde olması, meslektaşlarımın arsa bulamama ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle zor durumda olması hasebiyle, artık sorumluluk makamında olan bir kişi olarak meslektaşlarıma ve sektörümüze bir faydamın olamayacağı kanaati bende oluştuğundan dolayı, İMDER yönetim kurulu başkanlığını çıtayı daha da yukarı çıkartacak başka bir arkadaşıma bırakma kararı almış bulunmaktayım.

Ayrıca MÜTEAHHİTLER FEDERASYONUNU yönetim kurulu üyeliğimi ve basın sözcülüğü görevimi bu görevleri benden daha iyi yapacak başka bir arkadaşıma devretme kararı almış bulunmaktayım.

6 yıldır onurla ve gururla yürütmüş olduğum görevler esnasında özellikle yönetim kurulumuza, İMDER üyelerimize, MÜFED yönetim kurulu başkanı sn. İsmail Kahraman’a ve yönetim kurulunda görev yapan tüm değerli arkadaşlarıma, her daim yanımızda olan basın mensuplarına, tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

İslam Yıldırım

İMDER Yön. Krl. Bşk.

MÜFED Yön. Krl Üyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.