İmar Barışının Kapsamı Genişliyor!

İmar Barışının Kapsamı Genişliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar barışının kapsamını genişleterek Boğaziçi bölgesini de kapsayacak şekilde yeniden düzenliyor. Beykoz, Üsküdar ve Boğaziçi'nin bazı mahalleleri de imar barışından faydalanabilecek.

A+A-

eçen hafta, imar barışının genişletileceğini, Boğaziçi'nin de dahil edileceğini duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar barışının kapsamının genişleyeceğini doğruladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Habertürk yayınına katılarak çalışmanın detaylarını açıkladı. 

Buna göre, Beykoz ve Üsküdar'ın Boğaziçi ön görünümü sınırlarındaki bazı mahalleleri de, tıpkı Sarıyer'de olduğu gibi imar barışına dahil edilecek. Sarıyer'de ise imar barışının kapsamı genişleyecek. Gürgen, 1 Ocak 2018'den sonra yapılan kaçak binaların yıkımına başlandığını da ifade etti. 

Yasa teklifi ekim ayında Meclis gündemine gelecek. 3 ilçenin Boğaziçi ön görünümü sınırlarında kalan, ancak Boğaz'ı doğrudan görmeyen bazı mahalleleri de devletle barışacak. 

İmar barışında başvuru yapılan bağımsız bölüm sayısı 4 milyon 650 bini, bina sayısı 1 milyonu aştı. Şu ana kadar elde edilen gelir ise 2.1 milyar lira. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.