İmar Barışı'nda Hatalı Başvuru Düzeltilebilecek

İmar Barışı'nda Hatalı Başvuru Düzeltilebilecek

İmar Barışı başvurusunda hatalı veya eksik beyan vermesine rağmen Yapı Kayıt Belgesi'ni alanlar 9 ağustos 2018 tarihine kadar başvurusunu e-devletteki güncelleme komutu sayesinde düzeltebilecek.

A+A-

İmar mevzuatına aykırı yapı sahipleri imar barışına başvurarak, yapı kayıt belgesi alabiliyor. İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Başvuru onaylandıktan sonra yapı kayıt belgesi bedeli ödeniyor. Ödeme sonrasında yapı adına yapı kayıt belgesi düzenleniyor.

9 Ağustos 2018 tarihinden önce Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlar, artık başvurularını düzenleyebiliyor.

İmar barışında vatandaşlar, e-devlet platformu üzerinden “Güncelle” komutu yardımıyla gerekli düzeltmeleri yapabilecekler.

Değişikliğe onay verildiğinde, daha önce alınmış olan Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek, güncellenen başvuru için yeni bir belge üretilecek.

Beyan edilecek yeni bilgiler; ada/parsel değişikliği, adres değişikliği, bağımsız bölüm sayısı değişikliği ile sınırlı, dolayısıyla, daha önce yapılmış olan ödeme tutarını değiştirmeyen nitelikte ise işleme onay verdikten hemen sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilecek.

Beyan edilecek yeni bilgiler, ek ödeme yapılmasını gerektiriyor ise bu ödeme yapıldıktan ve doğrulanmış cep telefonu numarasına gelen kısa mesajdan sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum