İmar Barışı Ödemeleri Başladı

İmar Barışı Ödemeleri Başladı

İmar Barışı'nda başvurular 1 milyona yaklaştı. İmar Barışı başvurularını eksiksiz bir şekilde yapıp yapı kayıt belgesini alanlar yapı kayıt belgesi ücretlerini bugünden itibaren yatırabilecek.

A+A-

13 Milyondan fazla vatandaşın İmar barışı ile oturduğu, bina, konut, iş yeri ve fabrika gi,bi gayrimenkulleri Yapı Kayıt Belgesi alarak devletle barıştıracak olan İmar barıuşında süreç ilerlemeye devam ediyor. Milyonlar, e-devlet üzerinden Yapı Kayıt Belgesi almak için başvurularını sürdürüyor. Bayram tatili dahil vatandaş en doğru bilgilerle İmar Barışı'ndan faydalanmak için Yapı Kayıt Belgesi başvurularına devam etti.

İMAR BARIŞI ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

‘Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular 12 günde 500 bini aşarken, ödeme sistemi de faaliyete geçti. Artık başvurusunu yapanlar, ödemelerini tamamlayıp belgelerini alabilecek. Milyonları ilgilendiren Yapı Kayıt Belgesi başvurularını tamamlayanlar için ücretler yatırılmaya başlandı. Vatandaş Ziraat Bankası şubelerine İmar Barışı kapsamında başvurusunu tamamladıkları gayrimenkule ilişkin ücretleri Ziraat Bankası Şubelerine yatırarak Yapı Kayıt Belgesinin sahibi olabilecekler. 

YAPI KAYIT BELGESİ ÜCRETLERİ

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari yapılarda yüzde 5 olarak hesaplanacak. Arsa emlak değeri, belediyelerden öğrenilebilecek.

Yapıların maliyetini hesaplamak için de tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 lira, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 lira, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye 1.000 lira, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye 1.600 lira, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için de metrekare başına 2 bin lira, güneş enerjisi santrallerinde (GES) megavat başına 100 bin lira değer alınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.