İmar Barışı Dolandırıcılarına Dikkat!

İmar Barışı Dolandırıcılarına Dikkat!

Avukat Arsin Demir, vatandaşları imar barışı dolandırıcılarına karşı uyardı. Demir, dolandırıcıların 10-15 bin TL karşılığında yapıları kayıt altına alacakları beyanıyla vatandaşı dolandırmaya çalıştığını ileri sürdü.

A+A-

TVDEN ekranlarında yayınlanan ve Arda Küçükerciyes ile Nihat Delibaşı’nın birlikte hazırlayıp sundukları Gayrimenkulden programında konuşan Avukat Arsin Demir, imar barışı düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İlk imar affı düzenlemesinin 1949 yılında gerçekleştiğini ve 70 yılı bulan sürede değişik konularla ilgili imar aflarının geldiğini kaydeden Demir, son düzenlemeyle Türkiye genelinde 13 milyon yapıyı ilgilendiren barıştan yararlanmak için şu ana kadar 500 bine yakın bir başvuru olduğunu söyledi.

Arsin Demir, imar barışından vatandaşların etkin bir biçimde yararlanması için kamu otoritesine önemli görev düştüğünü belirterek, “Vatandaşı aydınlatıcı, bilgilendirici yayınlar, reklamlar yapılmalı, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri her aşamada bu konuya dikkat çekmeli. Bu sayede başvurular hızla artacak, barıştan daha fazla vatandaşımızın yararlanma imkanı doğacak” dedi.

İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARLA BİLGİ PAYLAŞIMI

Avukat Demir, düzenlemeyle ilgili vatandaşın yaşadığı sıkıntıları not ederek ilgili kurum ve kuruluşlara ilettiklerini belirterek, vatandaşları imar barışı dolandırıcılarına karşı uyardı. Arsin Demir, “Vatandaşlara gidip, bize 10 - 15 bin lira verin, sizin evinizi kayıt altına aldırıyoruz. Bundan sonra hiçbir şey olmayacak, biz her şeyi hallediyoruz diyerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı istismar eden, zarar veren yapılar, imar barışı dolandırıcıları türedi. Vatandaşlarımız, kendilerine bu yönde yapılan başvurulardan ziyade, ilgili kurumlar olan belediyelere, çevre şehircilik il müdürlüklerine, il özel idarelerinden bilgi ve destek istemekten çekinmesinler” diye konuştu.

YALAN BEYANDA BULUNMANIN CEZASI VAR

Demir, ayrıca vatandaşa imar barışıyla ilgili düzenlemelerde doğru beyanda bulunmasının önemine değindi.

Avukat Arsin Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Başvuruda vatandaşın beyanı esas alınıyor. Bu noktada e - devlet üzerinden yapılacak başvuru çok önemli. E - devlet üzerinden yapılacak başvuruda hata olması durumunda bir kereye mahsus değişiklik yapılabiliyor. Ancak, gerçeğe aykırı beyanda bulunmamak, yasanın istediği bilgiler açısından gerçek durum neyse hepsini doğru biçimde aktarmak gerekiyor. Yanlış beyanda bulunduğunuz takdirde, bu durum ortaya çıktığında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca yalan beyanda bulunmaktan dolayı iki yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilirsiniz. Yapı kayıt belgeniz iptal edebilir ve yatırdığınız harç boşa gider. Dolayısıyla gerçek beyanda bulunmaktan imtina etmeyin”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.