İmar Barışı Başvuruları Başladı mı? İmar Barışı Başvurusu ne Zaman Başlayacak?

İmar Barışı Başvuruları Başladı mı? İmar Barışı Başvurusu ne Zaman Başlayacak?

İmar Barışı başvurusu 2018 başladı mı? İmar Barışı 2018 başvuruları ne zaman başlayacak? İmar Barışı Başvuruları nereye yapılacak? İmar Barışı yapı kayıt belgesi ücretleri ne kadar? İşte tüm bu soruların cevabı...

A+A-

İmar Barışı kanunu ile 13 milyon kaçak yapıya af geliyor. İmar Barışı kanunu kaçak katlardan, kaçak çıkmalara, imara aykırı yapılan tüm yapıları kapsıyor. Kanunla birlikte kaçak yapılarla ilgili tüm para cezaları ve yıkım kararları iptal edilecek. TBMM genel kurulunda kabul edilen İmar Barışı kanununa göre 31 aralık 2017 tarihinden önce yapılan kaçak ev ve iş yerleri aftan yararlanabilecek.

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İmar Barışı başvuruları henüz başlamadı. TBMM genel kurulunda kabul edilen İmar Barışı kanunun birkaç gün içerisinde resmi gazetede yayınlanması bekleniyor. İmar Barışı kanunu resmi gazetede yayınlanır yayınlanmaz başvurular başlayacak. İmar Barışı başvuruları kaçak yapının bulunduğu ilin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılacak. İl müdürlüğüne evraklarını tamamlayıp başvuran ve belirlenen yüzde 3 inşaat cezasını ödeyen vatandaşlara Tapu Kayıt Belgesi verilecek.

TAPU KAYIT BELGESİ ÜCRETLERİ

İmar Barışından yaralanmak isteyenler Çevre Şehircilik il müdürlüklerine müracat edecek. Vatandaşın her bir kaçak yapı için inşaat maliyetinin yüzde 3 oranında ceza ödemesi gerekiyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından taşınmaza metrekare birim fiyatı üzerinden rayiç bedel biçilecek. Bakanlık inşaat sınıfına göre metrekare maliyet fiyatını açıkladı.

imar-affi-para-cezasi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.