Antalya Kırcami İmara Açılmalı!

Antalya Kırcami İmara Açılmalı!

Antalya'da konut yapılacak yerin kalmadığını vurgulayan Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, “Tek beklentimiz Kırcami’nin imara açılmasıdır” dedi.

A+A-

Muratpaşa’da arsa kalmadığını vurgulayan Antalya Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, “Tek beklentimiz Kırcami’nin imara açılmasıdır” dedi.

Saraç, “Ev satın alacak yatırım alacak müşterilerimiz var. Onlara bile yer bulamıyoruz. Müteahhit arkadaşlar Kırcami’nin imarını büyük bir sabırsızlıkla beklemekte. Aksi takdirde Kırcami imara açılmadığı müddetçe Muratpaşa’da arsa sıkıntısı gün be gün aratacaktır” şeklinde konuştu.

Saraç,  “İmar yetkisi Muratpaşa Belediyesinde, onay yetkisi ise, Büyükşehir Belediyesindedir. Hem Muratlaşa belediye başkanımız, hem de Büyükşehir Belediye başkanımız tarafından yürütülüyor. İmar çalışmalarını yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’de tam desteğini vermektedir. Kırcami imara açıldığı takdirde dünyanın en son teknolojisinin üzerinde inşaatlar yapacağız o alanlara. Herkes isteğini heyecanını o alana saklıyor” dedi.

Parası olmayanın inşaat sektörüne gitmediğini belirten Saraç, “Satılacak gayrimenkul ve konutlarımız çok az. Vatandaş artık güvenlikli sitede oturmak istiyor. Site fiyatları çok pahalı olurken, bireysel binaların fiyatları düşük. Vatandaşın en büyük tercihi kapalı otoparklı güvenlikli sitelerdir. Şu anda müteahhitlerin en büyük sıkıntısı maliyet fiyatlarının yüksek olmasıdır. Maliyet fiyatlarının yükselmesiyle 2016 yılını 2017 yılıyla kıyasladığımız zaman yüzde 10’luk bir yükselme vardır. Demir ve beton fiyatları artıyor. Beton firmalarını anlaşarak beton fiyatlarını istedikleri şekilde ayarlayabiliyorlar” dedi. 

Antalya'daki kentse dönüşüm çalışmalarına değinen Saraç, ". Antalya’da mutlaka kentsel dönüşümün yapılması gerekiyor.  Şehir içinde bireysel binalar yapılıyor. Yıkılıp yapılan binalar Antalya’nın çarpık yapılaşmasına neden oluyor. Bir an önce kentsel dönüşüm yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Antalya Akdeniz Manşet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.